Két baleset, egy fakidőlés szerdán

2021. január 14. 13:03

Pályaelhagyásos balesethez és egy fakidőléshez riasztották a Vas megyei tűzoltókat a tegnapi napon.

Megcsúszott az úton, majd az árokba a tetejére csapódva állt meg egy személyautó Vasasszonyfa közelében  szerdán reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől. 

Tizenöt méter magas akácfa szigetelt telefonvezetékekre és közútra dőlt Nick közelében szerdán délelőtt. A fa a fél útpályát elfoglalta, a forgalmat akadályozta. A répcelaki önkormányzati és a nicki önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek motoros láncfűrész segítségével a kidőlt fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. 

Elhagyta az úttestet, majd a szántóföldre csúszva, félig az árokban állt meg egy rakomány nélküli teherautó Zsirán, a Fő úton szerdán délután. A csepregi önkormányzati, répcevisi és peresznyei önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. A tűzoltók átvizsgálták a járművet és annak környezetét, azonban üzemanyagfolyást nem tapasztaltak, annak áramtalanítására nem volt szükség. A tűzoltók egy erőgépet hívtak segítségül, amely segített a teherautó közútra való visszahelyezésében. A műszaki mentést követően a teherautó folytathatta az útját. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság