Balesetek a csúszós utakon

2021. január 18. 13:11

A megváltozott, télies időjárás miatt négy balesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Hársfa oldalága szakadt le és a magasban lógott, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat Celldömölkön a Ság hegyen pénteken délelőtt. A celldömölki önkormányzati tűzoltók az ágat motoros láncfűrész segítségével eltávolították. 

Megcsúszott az úton, majd az árokban állt meg egy személyautó Celldömölkön, a Sághegyalja körúton, szombaton a kora esti órákban. A jármű utasai kiszállni nem tudtak, mert féltek, hogy az autó felborul. A celldömölki önkormányzati tűzoltók stabilizálták a járművet, majd segítséget nyújtottak annak utasainak a biztonságos kiszálláshoz. A tűzoltók ezt követően megszüntették a forgalmi akadályt. 

Két méter mély árokba csúszott egy személyautó Csepregen, az Alkotmány utcában szombaton este. A csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység a forgalmi akadály megszüntetésében nyújtott segítséget. 

Megcsúszott a havas úton, majd az út szélén lévő gáz csonkot eltörve állt meg egy személyautó Cák közelében szombaton a késő esti órákban. A kőszegi önkormányzati, cáki és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek csőszorító segítségével a gázcsonkot elzárták, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. 

Megcsúszott az úton, majd az árokba csapódva a tetején állt meg egy személyautó a 87-es főúton Lukácsháza közelében. Az autóban csak annak vezetője utazott, aki önerejéből kiszállt, nem szorult be a gépjárműbe. A kőszegi önkormányzati, kőszegszerdahelyi és Nemescsói önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez. Az egységek üzemanyagfolyást nem tapasztaltak. Áramtalanították a személyautót, majd kerekeire állították és megszüntették a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt fél útpályán le kellett zárni a forgalom elől.

Fotó: Lakatár Tamás/ Kőszeg ÖTP, Kőszegszerdahely ÖTE