Több tűzeset a hét első napján

2021. január 19. 13:14

A szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltókat riasztották tűzesetekhez az elmúlt huszonnégy órában.

Szakképző iskola földszinti részén lévő villanyóraszekrény égett Szombathelyen, a Lovas utcában hétfőn délelőtt. Az épületben a tűz keletkezésekor nem tartózkodott senki. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység egy porral oltó készülékkel a lánggal égést megszüntette, majd helyszínre kérte az áramszolgáltató szakembereket.

Tárolásra használt ingatlan kazánhelyiségében keletkezett tűz Szombathelyen, a Szent István király utcában hétfőn délután. A harminc négyzetméteres épületrészben betárazott fa, valamint hulladék égett.  A tűzoltók helyszínre érkezését megelőzően egy ott dolgozó a tűz oltását megkezdte. A szombathelyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az egység a tűzoltással párhuzamosan a szomszédos épületet hőkamerával átvizsgálta, azonban a tűz nem terjedt át arra az épületre. A tűz következtében a gázóra megsérült, ezért a tűzoltók a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket.

Fa nyesedék égett Kőszegen, a Kőszegfalvi utcában hétfőn a kora esti órákban. A kőszegi önkormányzati tűzoltók két oldalról támadva, két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd kéziszerszámok segítségével a további izzást is megszüntették.

Első emeleti lakás erkélyén keletkezett tűz Szombathelyen, a Jurisich Miklós utcában kedden reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy létra segítségével az első emeleti erkélyhez feljutottak, majd egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP