Sárváron egy garázs égett ki, míg Gersekaráton melléképület semmisült meg a hétvégi tűzben

2021. március 08.

Négy tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt napokban.

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott, égett Sárváron, a Kanizsai utcában pénteken a kora esti órákban. A sárvári hivatásos tűzoltók a vegyes tüzelésű kazánból az éghető anyagot eltávolították, majd hőkamerával átvizsgálták a kémény környezetét. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Családi házhoz épített melléképületben keletkezett tűz Gersekaráton a Béke utcában, vasárnap hajnalban. A körmendi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltók a helyszínre érve tapasztalták, hogy a melléképület tetőszerkezete és az épületben tárolt berendezési tárgyak teljes terjedelmében égnek. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakó a tűz oltását megkezdte. Az egységek három vízsugárral megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek a családi házra, majd eloltották a lángokat. 

Szőlőtőkék és a mellette lévő növényzet égett mintegy hatszáz négyzetméteren Vaskeresztesen a szőlőhegyen vasárnap délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók mellett a vaskeresztesi és a felsőcsatári önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. A tűzoltók három puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. 

Családi ház udvarában lévő húsz négyzetméter alapterületű garázs gyulladt ki és égett teljes terjedelmében Sárváron, a Malom utcában vasárnap délután. A sárvári hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzben egy motor és egy szerszámgép is károsodott.

Fotó: Vasvár ÖTP, Szombathely HTP