Villanyoszlop is kidőlt a jáki balesetben

2021. április 07.

Négy műszaki mentésnél volt szükség a Vas megyei tűzoltók segítségére tegnap.

Elhagyta az úttestet, majd az árok felé megdől egy kartondobozokat szállító kamion Keménfa közelében kedden reggel. A körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az elsődleges felderítést követően az egység megállapította, hogy a jármű áramtalanítására nincs szükség, üzemanyagfolyás nem tapasztalható. A tűzoltók a kamionmentő kiérkezéséig a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget. 

Elhagyta az úttestet, majd családi ház előtt lévő áteresznek ütközött és végül egy út menti villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személyautó Jákon a Szabadnép utcában kedden délután. Az ütközés következtében a villanyoszlop kidőlt a helyéről. A szombathelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység áramtalanította a személyautót, majd a helyszínre kérte az áramszolgáltató szakembereket. 

A lehullott hó súlya alatt dőlt meg egy fa Viszákon kedden reggel. Az Őrség-Goričkó-Raab Mentőcsoport tagjai motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították.

Tizenöt méter magas juharfa dőlt az útra Alsóújlakon, a Csapás utcában kedden a késő esti órákban. A vasvári önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. 

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság