Busz hajtott árokba Szombathelyen

2021. május 03. 10:11

Három műszaki mentéshez, köztük balesethez és fakidőléshez is riasztották a tűzoltókat a hétvégén.

A lakók több napja éreztek szúrós szagot egy társasházban Szombathelyen, a Szent Márton utcában, ezért segítséget kértek pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos és a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egységek méréseket végeztek az érintett ingatlanban, a mérőműszerek veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a lakás levegőjében. Az egység a szerelőaknát felnyitotta, ott a szúrós szag koncentráltan jelentkezett, amely a szennyvízcsatorna tömítetlensége miatt keletkezett. 

Elhagyta az úttestet, majd kidöntött két jelzőtáblát és az árokba csapódva állt meg egy helyközi autóbusz Szombathelyen, a Dolgozók útján pénteken a kora esti órákban. A buszon csak annak sofőrje utazott. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint a helyszín biztosításában nyújtottak segítséget.

Nyolc méter magas fenyő megdőlt és villanyvezetéket, valamint a közút forgalmát veszélyeztette Szombathelyen, a Mákvirág utcában szombaton délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd a közútról eltávolították. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság