Beszorult sérültet mentettek a tűzoltók Őrimagyarósd közelében

2021. május 10. 12:00

Nyolc műszaki mentéshez riasztották a Vas megyei tűzoltókat a hétvégén.

Két fa dőlt meg és veszélyeztette a közlekedést Sé közelében pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók létra segítségével a magasba feljutottak, majd motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták. 

Aszfaltot szállító, tizenkét tonnás teherautó csapódott árokba Őrimagyarósd közelében pénteken délután.  A jármű egy fának csapódva állt meg, vezetője beszorult a roncsba. A körmendi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével a jármű vezetőjét kiszabadította, majd a mentőknek átadta. Az egység a szétszóródott aszfaltot a közútról eltávolította, valamint segítséget nyújtott a roncs talpra állításában és megszüntette a forgalmi akadályt. 

Letért az útról, majd az árokba csapódva állt meg egy rakomány nélküli teherautó Nyőgéren, a Petőfi utcában pénteken délután. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Két személyautó ütközött össze a 8-as főúton Csákánydoroszló közelében pénteken délután. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. 

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Szelestén a Berzsenyi Dániel utcában pénteken este. A cserépkályha mellett lévő eszköz jelzett be ugyanis. A sárvári hivatásos tűzoltók a helyszínen méréseket végeztek, mérőműszereik kimutatták a szén-monoxidot a ház levegőjében. Az egység a cserépkályhából az égésterméket eltávolította, majd felhívta a lakók figyelmét a cserépkályha környezetében lévő repedésekre. Lakosságvédelmi intézkedésre az eset kapcsán nem volt szükség. 

Húsz méter magas fenyőfa dőlt meg, ami egy lakóházat veszélyeztetett Szombathelyen, a Kétrózsa közben szombaton délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a fát emelőkosaras gépjárműről motoros láncfűrész segítségével feldarabolta, majd eltávolította. 

Elhagyta az úttestet, majd a szántóföldre csapódva állt meg egy személyautó a 86-os főúton Vámoscsalád közelében szombaton az esti órákban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók vonultak a baleset helyszínére. Az egység áramtalanította a járművet. 

Két személyautó ütközött össze a 84-es főúton Tompaládony belterületén vasárnap délután. A sárvári hivatásos tűzoltók érkeztek a baleset helyszínére. Az egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszon fél útpályán haladhatott a forgalom.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság