Családi ház teteje, silózó gép és személyautó is kigyulladt tegnap

2021. július 22. 07:50

A Vas megyei tűzoltókat három alkalommal riasztották tűzesetekhez a keddi napon.

Mezőgazdasági munkálatok közben gyulladt ki egy silózó gép motortere Szombathelyen, kedden reggel. A gép kezelője a tűz oltását egy porral oltó készülékkel megkezdte. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltókat valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek egy vízsugár segítségével a felhevült motort visszahűtötték. 

Nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Pósfán, a Kossuth Lajos utcában kedden reggel. A sárvári és szombathelyi hivatásos, valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották a helyszínre. Az egységek kiérkezése előtt az épületből a szomszédok egy lakót kihoztak. A tűzoltók három vízsugárral, több oldalról támadva láttak neki a tűz eloltásának, valamint az épületből két propán-bután gázpalackot is kihoztak, amelyeket hőhatás nem ért. Az oltást követően az egységek hőkamerával átvizsgálták az épületet, továbbá megbontották a tetőszerkezetet. A tűz keletkezésének körülményeit a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati hatósági eljárás keretében vizsgálja. 

Menet közben gyulladt ki egy személyautó motortere a 87-es főúton Rum közelében kedden délután. A tüzet észlelve az autó vezetője megállt és elhagyta a járművet. A sárvári hivatásos és a rumi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. A tűzesetben az autó teljesen kiégett. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság