Családi ház, melléképület és bálázógép is égett a hétvégén

2021. július 26. 15:59

Öt tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Háztartási hulladékot égetett egy lakó a kertjében Mesteriben, a Kossuth Lajos utcában pénteken délután. A celldömölki önkormányzati és a köcski önkéntes tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek egy vízsugárral a tüzet eloltották, valamint felhívták a lakó figyelmét az égetés szabályainak betartására. 

Ház udvarában fa szerkezetű melléképület valamint két személyautó égett Celldömölkön, a Martinovics utcában szombaton délután. A tűz a szomszédos telek melléképületére is átterjedt. A sárvári, pápai hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók mellett a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói vonultak a helyszínre. A tűzoltók négy vízsugárral láttak neki a tűz eloltásának, valamint egy propán-bután gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyet hőhatás nem ért. 

Húsz négyzetméteren égett a száraz fű az M86-os főút mellett, Vasegerszeg közelében szombaton az esti órákban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. 

Nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház szobája és tetőszerkezete égett Simaságon, a Táncsics Mihály utcában vasárnap hajnalban. A sárvári, sporonkövesdi hivatásos, csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzesethez. Az egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat, valamint az égő épületből egy propán-bután gázpalackot is kihoztak, amelyet hőhatás nem ért. 

Kigyulladt egy bálázógép Zalalövőn vasárnap délután. A tűz a gép környezetére is átterjedt. A körmendi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral, több oldalról támadva és kéziszerszámok segítségével megfékezték, majd eloltották. A tűzben a bálázógép azonban teljesen kiégett.