Szabadtéri tüzekhez vonultak a hétvégén

2021. szeptember 13. 15:22

Öt tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt napokban.

Ezer négyzetméteren égett a száraz vegetáció Döröskén, a Szentegyház utcában pénteken délelőtt. A körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. 

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű és gyümölcsfák Sárváron, a Felső-Sótonyi úton pénteken délután. A sárvári hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal láttak neki a tűz terjedésének megakadályozásának és eloltásának. 

Vágástéri hulladék égett pár négyzetméteren Jákon, a Tátra utcában pénteken este. A szombathelyi hivatásos és a jáki önkéntes tűzoltók az izzást kéziszerszámok segítségével megszüntették. 

Szintén vágástéri hulladék égett Szakonyban, a Felsőgyár utcában pénteken este. A csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egység kéziszerszámok segítségével oltotta el a lángokat. 

Ötven négyzetméteren égett a száraz avar Szombathelyen, a Sárdi-Ér utcában vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. 

Fotó: Paor-Smolcz András tű. főhadnagy/Sárvár HTP, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság