Teljesítménytúrán bizonyítottak

2021. szeptember 13. 15:24

Két tűzoltó is teljesítette a „Lehár 145” Emlékév teljesítménytúrát, amelyet szeptember 10-én szervezett a Bajtársi Egyesület Országos Szövetsége Szombathelyen. Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy a hivatásosok mezőnyében a női indulók között a harmadik helyezést érte el.

Magyarország nyugati határait biztosító Lehár Antal ezredes tiszteletére rendezett emlékév alkalmával hirdettek teljesítménytúrát Szombathelyen. A Magyar Honvédség, a Körmendi Rendészeti Technikum, a 112 Hívásfogadó Központ indulói mellett a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából is indultak a megmérettetésen. 

A megnyitón Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntötte a sportolókat. A megnyitót követően aztán a versenyzők 8 órakor rajtoltak el a Martineum Felnőttképző Akadémiától, ahonnan egy térképről tájékozódva 14,5 kg súlyt cipelve teljesítették a 14,5 km-es távot. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadója és Móricz Bálint tű. őrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója állt rajthoz, akik légzőkészülékkel a hátukon teljesítették a távot. 

A táv teljesítése kitartást kívánt a versenyzőktől, ám mindenki szép eredménnyel érkezett meg a célba. Kádárné Beke Gabriella tű. hadnagy a hivatásos kategóriában, a női versenyzők között harmadik helyezést szerezte meg. Az eredményhirdetésen Dr. Bognár Balázs tű. dandártábornok, a Vas Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese is részt vett, aki a legjobbaknak járó díjakat adta át.

Gratulálunk az eredményhez!

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI