Több baleset a Vas megyei utakon a hétvégén

2021. október 18. 15:05

Hat műszaki mentéshez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt napokban.

Elhagyta az utat, majd az árokba csapódva, az oldalán állt meg egy kenyeret szállító kisteherautó Alsóújlakon, a Hársfa utcában pénteken reggel. A vasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Üvegfalnak repült egy galamb Celldömölkön, a Dr. Gréfin Lajos téren, pénteken reggel. Az üvegfal kitört és a járda fölött lógott, veszélyeztetve a gyalogosforgalmat. A celldömölki önkormányzati tűzoltók létraszert telepítettek az épület mellé, hogy a magasba feljussanak, majd a logó üvegdarabokat eltávolították. 

Kerítésnek ütközött, majd a tetejére csapódva állt meg egy személyautó Szombathelyen, a Vermes dűlőnél pénteken a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig az autó sofőrje és utasa önerejükből elhagyták a járművet. Az egység áramtalanította az autót, majd megszüntette a forgalmi akadályt. 

Letért az útról, majd villanyoszlopnak ütközött egy személyautó Kőszegen, a Várkörön szombaton reggel. Az ütközés következtében a villanyoszlop megrongálódott. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereket. 

Személyautó motortere füstölt a 74-es főúton Vasvár közelében vasárnap délután. A vasvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd a motorteret egy vízsugárral visszahűtötték.  

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő egy csényei családi házban a Sport utcában vasárnap délután. A sárvári hivatásos és a csényei önkéntes tűzoltók kiérkezéséig a lakók a szellőztetést megkezdték, majd elhagyták a családi házat. Az egységek mérőműszerei kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakás levegőjében, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság