Beérkezett pályaművek megyei bírálata zajlott

2021. október 21. 16:02

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a 2021. évben is rajzpályázatot hirdetett az óvodások és az általános iskolások részére, a műveket október 15-ig kellett eljuttatni a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz. A beérkezett pályaművek megyei bírálatára október 20-án került sor.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság a hagyományokhoz híven idén is olyan alkotásokat várt, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutathatták, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vártak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhattak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, irodalmi művet és számítógépes programot küldhettek be.

A megyei bírálóbizottság tagjainak idén is több pályaműből kellett kiválasztani kategóriánként a legjobb alkotásokat, amelyek közül az első helyezett művek képviselhetik a megyét a verseny országos fordulóján.  A bírálóbizottság elnöke Pajor László tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője volt. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI