Gyere és találkozz a Vas megyei tűzoltókkal Bükfürdőn május 28-án

2022. május 27. 13:46

Már csak egyet kell aludni és részt vehetünk a Vas megyei tűzoltók találkozóján, amely új helyszínen, Bükfürdőn kerül megrendezésre május 28-án.

A gyermeknapra felcsatlakozva immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Vas Megyei Tűzoltó Találkozó, amelynek idén Bükfürdő ad otthont. A programok 9.00 órakor veszik kezdetüket a Bükfürdő Thermal & Spa 3-as számú parkolójában. Itt közel ötszáz hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltó, ötven tűzoltógépjárművel sorakozik majd fel. A megnyitót követően szakmai bemutatók veszik kezdetüket, ahol többek között részesei lehetünk egy műszaki mentésnek, megnézhetjük az olajtüzes bemutatót, de kipróbálhatjuk a virtuális valóság szemüveget is. A gyermekeknek egy népszerű programmal, a kistűzoltó avatással is kedveskedünk, valamint lehetőségük nyílik tűzoltóautóval utazniuk a hosszúperesztegi és egyházasrádóci tűzoltók jóvoltából. A helyszínen minden érdeklődőt véradásra is buzdítunk, ugyanis a Magyar Vöröskereszt a Bükfürdő Thermal & Spa nyári bejáratánál várja majd a segíteni óhajtókat 10.00 órától 13.00 óráig. A rendezvénnyel párhuzamosan megrendezésre kerül a Vas Megyei Mentőcsoportok V. Vas Megyei Szakmai Versenye is. A verseny alkalmával a nyolc mentőcsoportnak alpintechnikai mentést, homokzsákos védműépítést kell végrehajtaniuk, de szivattyúzniuk is kell és egy akadálypálya teljesítése is feladatként mutatkozik nekik. A tűzoltóautók 15.00 órakor vonulnak el a parkolóból, ezt követően 16.00 órakor a 100 Folk Celsius zenekar ad koncertet. 

Ha nem szeretne lemaradni a programokról, akkor május 28-án, szombaton látogasson el családjával Bükfürdőre és legyen részese egy egyedülálló élménynek. 

Fotó: Illusztráció