A nagy hőségben a balesetek is megszaporodtak a megyében

2022. július 01. 13:35

Több balesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a tegnapi napon. A hőségre való tekintettel harmadfokú hőségriasztás van érvényben, ilyenkor a közúton közlekedőknek is nagyobb odafigyelés szükséges, hogy elkerüljék a baleseteket.

Az úttestről lesodródott, majd felborult egy rakomány nélküli kisteherautó tegnap reggel Ostffyasszonyfa közelében. A sárvári hivatásos és a csöngei önkéntes tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. Az úttestre motorolaj folyt, azt az egységek felitatták.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személykocsi tegnap délután a Vas megyei Rum közelében. A balesetet követően a vízelvezető árok száraz aljnövényzete is meggyulladt. A helyszínen tartózkodók még a sárvári hivatásos tűzoltók megérkezése előtt egy porral oltó készülék segítségével eloltották a tüzet. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Két autó karambolozott csütörtökön reggel Toronyban, az Orgona utcában. Az ütközéstől az egyik autó az árokba csapódva, a tetejére borulva állt meg. A szombathelyi hivatásos és a toronyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság