Egy új tiszttel bővült a Vas megyei tiszti kar

2022. július 01. 13:44

Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon adták át az első tiszti kinevezéseket. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Lakatár Gábor tű. alezredes, igazgatóhelyettes július 1-én fogadta be a megye tiszti karába Sali-Lasch Anikó tű. századost.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon szűk körben megtartott rendezvényen a kinevezéseket Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes adta át. A tábornok először a frissen fogadalmat tett tisztekhez szólt. Emlékeztetett arra, hogy tűzoltótisztnek lenni privilégium, amíg idáig eljut az ember, sok akadályt, sok gátat kell leküzdeni. Ugyanakkor tisztnek lenni számos kötelezettséggel is jár. Beszélt arról, hogy számára az eskü szövegéből a legfontosabb mondat az, amelyikben az újonnan kinevezett tisztek arra tesznek ígéretet, hogy beosztottaikról a legjobb tudásuk szerint gondoskodnak. Ez a tiszti lét egyik alapvetése, ezt adta útravalóul a főigazgató-helyettes a kollégáknak. 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2022. július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó századossá a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Sali-Lasch Anikót, a költségvetési osztály kiemelt főelőadóját. 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Lakatár Gábor tű. alezredes, igazgatóhelyettes a vezetői állomány előtt gratulált az első tiszti kinevezéshez. Megköszönte a százados eddig végzett munkáját, egyben meghatározta, hogy a jövőben is ugyan ilyen elkötelezettséget vár el az igazgatósági a feladatok teljesítése terén. 

Gratulálunk az első tiszti kinevezéshez!

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI, Schober Andor RSOE