Irányításból jeles

2022. július 04. 15:23

Irányítói kategóriában második helyezést szerezte meg a szombathelyi szolgálatparancsnok a június 29. és július 1. között megrendezett XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn.

Július elsején véget ért a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő. Ahogy a budapesti BOK Csarnokban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ennek a versenynek nincsen vesztese, hiszen minden résztvevő nyert rajta, mégpedig tapasztalatot, barátságokat, és a jól elvégzett munka örömét. 

Fáradtan, de elégedetten sorakoztak fel a versenyzők péntek délután, hogy megtudják, három napos küzdelmük milyen eredménnyel zárult. A csapat és az egyéni versenyszámok alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat, a szakmai feladatok megoldását a hőség is nehezítette. Mindemellett minden tapasztalat nyereséget hordoz magában, jelentette ki a rendezvény elöljárója, Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes. A tábornok hangsúlyozta, hogy a feladatok teljesítéséhez nemcsak szakmai ismeret és alapos háttértudás kellett, hanem azonnali helyzetfelismerés és cselekvés is. Szintén vizsgázott a csapatmunka és az összetartás. A verseny harmadik napján az egyéni versenyszámokban indulók azonban már csak magukra számíthattak.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a háromnapos versenyen hat főből álló csapat képviselte, amelynek tagjai Kontics Sándor tű. százados, Domonkos Ádám tű. őrmester, Budai Bence tű. őrmester, Móricz Bálint tű. őrmester, Takács Bálint tű. zászlós és Németh Balázs tű. őrmester voltak. Az egyéni verseny irányítói kategóriájában Kontics Sándor tű. százados, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoport szolgálatparancsnoka a második helyezést érte el. 

A kiváló eredmény mellett a csapatnak ezúton is gratulálunk, hogy az emberpróbáló hőségben kiválóan teljesítették a vetélkedő feladatait.

Fotó: Szőke Péter – BM OKF