Több autót sodort magával a kamion, mielőtt az árokba zuhant Csákánydoroszlónál

2022. augusztus 04. 11:23

Több balesethez vonultak a Vas megyei tűzoltó egységek a szerdai napon, a hőség idején az utakon nagyobb odafigyelés szükséges!

Defektet kapott, majd több autót és egy kisteherautót is magával sodort egy kamion, mielőtt áttörte a szalagkorlátot és az árokba csapódva állt meg az M80-as főúton Csákánydoroszló térségében, szerdán délután. A baleset következtében a kamion és két személykocsi sofőrje is beszorult a roncsokba. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megosztották a műszaki mentési feladatokat. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, az autókba szorult sofőrök kimentéséhez pedig feszítővágót és akkumulátoros orrfűrészt használtak. A roncsba szorult sérülteket a mentőszolgálat munkatársaival közösen emelték ki, majd az egyik embert mentőhelikopterbe, míg a másikat mentőautóba helyezték. A kamion tankja megsérült, az üzemanyag szivárgását a tűzoltók szüntették meg. A helyszínre daru és kamionmentő is érkezett, amely elszállította a roncsot. 

Elhagyta az úttestet és az árokba csapódva állt meg egy autó Szombathelyen, a Körmendi úton szerdán az esti órákban. A sofőr és utasa még a városi hivatásos tűzoltók megérkezése előtt ki tudott szállni a kocsiból. A tűzoltók áramtalanították az autót. 

Két személykocsi rohant egymásnak tegnap délután a 87-es főúton, Kőszeg közelében. Az egyik autó az árokba csapódott és egy fát is kidöntött. A kőszegi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, a kidőlt fát pedig motoros láncfűrész segítségével feldarabolták.

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI