Három balesethez vonultak a hétvégén

2022. november 28. 12:42

Balesetek és egy szén-monoxid-érzékelő miatti jelzés tette ki a műszaki mentések számát az elmúlt hétvégén Vas megyében. 

Elhagyta az úttestet majd egy fás-bokros területen a tetejére csapódva állt meg egy személyautó Újkér közelében pénteken délután. A balesetet követően a sofőr önerőből a járművet el tudta hagyni, nem szorult be az autóroncsba. A répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították, ezt követően pedig kerekeire állították az autót. 

Két szén-monoxid-érzékelő is bejelzett egy bobai családi házban a Vasút utcában pénteken este. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakók már a szellőztetést megkezdték, elhagyták az ingatlant. Az egység rekonstruálta az esetet, mérőműszereik a cserépkályha mellett ki tudták mutatni a szén-monoxid jelenlétét. 

Két személyautó ütközött össze Szombathelyen, a Csaba út és a 87-es főút kereszteződésében szombaton délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltókat riasztották a baleset helyszínére. Az egységek áramtalanították a személyautókat, valamint felitatták az ütközés következtében az úttestre folyt hűtővizet. 

Elhagyta az úttestet, majd a vízelvezető árokba csapódva állt meg egy személyautó Sárvár közelében vasárnap reggel. Az autó vezetője nem szorult be az autóroncsba. A sárvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a személyautót, valamint segítséget nyújtottak a mentőknek, és a sofőrt mentőautóba helyezték.

Fotó: Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság