Négy baleset és egy szén-monoxidos esemény a hétvégén

2023. január 23. 12:45

Több pályaelhagyásos és frontális ütközéshez is riasztották a vármegyei tűzoltókat az elmúlt napokban, egy esetben pedig szén-monoxid érzékelő jelzéséhez vonultak az egységek.

Háromemeletes társasház földszinti lakásának fürdőjében jelzett be a szén-monoxid érzékelő Szombathelyen, a Söptei úton vasárnap hajnalban. A jelzés idején az ingatlanban tartózkodók a szellőztetést megkezdték, majd elhagyták a lakást. A szombathelyi hivatásos tűzoltók rekonstruálták az esetet, méréseket végeztek az ingatlanban, majd a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakembereket. 

Elhagyta az úttestet, majd egy villanyoszlopnak csapódva állt meg egy személyautó vasárnap reggel Bükön, a Petőfi utcában. Az ütközés következtében az oszlop megdőlt, veszélyeztetve a forgalmat. A csepregi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, valamint a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereit. A tűzoltók a villanyoszlop stabilizálásában segédkeztek nekik. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Megcsúszott az úton, majd a tetejére csapódva állt meg egy személyautó vasárnap délután a 76-os főúton, Ozmánbük közelében. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították, valamint kerekeire állították az autót, ezt követően pedig megszüntették a forgalmi akadályt.

Három személyautó ütközött össze a cáki útkereszteződésnél hétfőn hajnalban. A baleset következtében az egyik autó sofőrje beszorult az autóroncsba. A szombathelyi hivatásos, a kőszegi önkormányzati és a kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A sérülthöz úgy fértek hozzá, hogy kifeszítették a járműve ajtaját, majd a mentőkkel közösen kiemelték és mentőautóba helyezték. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől.

Fotó: Körmend HTP, Csepreg ÖTP, Kőszeg ÖTP, Mersich Miklós/Kőszegszerdahely ÖTE