Faipari tevékenységgel foglalkozó üzem csarnokában keletkezett tűz Rádóckölkeden

2023. január 30. 16:21

Négy tűzeset miatt kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét az elmúlt napokban.

Faipari tevékenységet folytató csarnokban keletkezett tűz Rádóckölkeden, a Fő utcában pénteken délután. A tűzeset helyszínére a körmendi, szombathelyi hivatásos, valamint a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltóit riasztották. Az egységek sugárfedezet mellett, légzőkészülékben hatoltak be a csarnokba, ahol fűrészpor izzott. A tűzoltók a csarnokból egy gázüzemű targoncát hoztak a szabad levegőre, valamint az oltással párhuzamosan a fűrészpor kihordása is megtörtént. Az egységek két vízsugárral az izzást megszüntették, valamint hőkamerával átvizsgálták a csarnoképületet. 

Személyautó motortere égett Szombathelyen, a Bertalan Árpád utcában szombaton délelőtt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével a tűz oltását megkezdte. A tűzoltók egy vízsugárral a lángokat eloltották, valamint hőkamerával a járművet átvizsgálták. 

Egy beledi családi ház vegyes tüzelésű kazánjához csatlakozó kéményt találta forrónak a tulajdonos, ezért a helyszínre kérte a tűzoltókat vasárnap hajnalban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók a téglából rakott kémény alsó tisztítónyílását kibontották, az ott található hamut eltávolították. A tűzoltók a padláson lévő tisztítónyílást is kibontották, a kéményt hőkamera és tükör segítségével átvizsgálták, azonban abban izzást már nem tapasztaltak. Az egységek a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket.

Biztonsági szelepen keresztül nyomta el a vizet a kazán egy celldömölki családi ház pincéjében, a Hunyadi utcában vasárnap délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység a kazánból az égésterméket kéziszerszámok segítségével eltávolította, és kiszellőztette a helyiséget. Az eset során nem sérült meg senki, a lakó az éjszakát a szomszédban töltötte.

Fotó: Illusztráció