KÖZLEMÉNY

2021. február 18. 13:44

Az év rendvédelmi alkalmazottja Vas megyét erősíti

Huszonöt éve foglalkozik vízügyi kérdésekkel az Év rendvédelmi alkalmazottja. Sümeginé Szanyi Violetta Szombathelyen, a megyei katasztrófavédelem vízügyi hatósági osztályán old meg ritkán problémás ügyeket és kérdéseket.

Sümeginé Szanyi Violetta 1995 óta áll a vízügyi ágazat alkalmazásában. Az államigazgatási főiskolai diplomáját Budapesten szerezte 1991-ben, 2002-ben közigazgatási szakvizsgát tett Zalaegerszegen, három gyermek büszke édesanyja. Munkáját az elmúlt évtizedek során mindvégig az áldozatkészség, a problémamegoldásra törekvés, a jogi és műszaki felkészültség, valamint az integrált szemlélet jellemezte. Ezen hivatástudatával minden időben kivívta munkatársai és felettesei tiszteletét, elismerését. 2004-től osztályvezetői feladatokat látott el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Felügyeletnél, majd 2007-től a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnél, ahol 2011-ben általános igazgatóhelyettesi kinevezést kapott. 2014-től a Nyugat-dunántúli Vízügyi Hatóság hatóságvezetője volt. 2014. szeptemberétől jogutódlással került át a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába, ahol az Igazgató-helyettesi Szervezet Területi Vízügyi Hatóság hatósági osztály osztályvezetőjének nevezték ki. A vízügyi hatóság integrációjában aktív szerepet vállalt, igazi csapatjátékos.

2015. március 10-től, saját kérésére a Hatósági Osztály vízügyi hatósági feladatokat ellátó szervezeti egységénél lát el ügyintézői feladatokat, majd 2019. február 01-től átszervezés miatt ugyanitt szakügyintéző munkakörbe került.

Kiemelkedő tevékenysége elismeréseként 2004-ben a Magyar Köztársaság Környezetvédelmi és Vízügyi minisztere miniszteri elismerő oklevelet adományozott részére.

Az utóbbi időszakban több, a kormány által nemzetgazdaságilag jelentőssé nyilvánított beruházáshoz kapcsolódó vízjogi engedélyezési eljárásban működött közre, illetve szerteágazó jogi ismeretei révén több hosszabb ideje fennálló vitás kérdés rendezése fűződik a nevéhez.  Közvetlen felettesei távollétében munkaköri leírásban rögzítetten vezetők helyettesítését látja el és végzi a vízügyi hatósági tevékenység koordinálását. Munkájával nemcsak a munkatársak, de az ügyfelek és társhatóságok elismerését is kivívta.