Elhunyt Bajtársak, Munkatársak

Szent Flórián vigyázza a Ti örök álmotok!

Elhunyt Doszpod Gábor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1947-2023)

Doszpod Gábor nyu. tű. főtörzsőrmester
Doszpod Gábor nyu. tű. főtörzsőrmester

Doszpod Gábor, a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokság egykori gépkocsivezetője életének 76. évében elhunyt. 

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1974. március 16-án kezdte a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, mint gépkocsivezető, amely feladatot nyugállományba helyezéséig, 1989. május 31-ig látta el. Több mint tizenöt éves szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2023. december 1-én 13.00 órakor lesz a sárvári Soproni utcai temetőben. 

 

 

 

 

 

 

Elhunyt Musits Dezsőné (1937-2023)

Musits Dezsőné
Musits Dezsőné

Musits Dezsőné, a Körmend Város Tűzoltósága egykori gyors- és gépírója életének 86. évében elhunyt. 

Musits Dezsőné 1954. szeptemberétől dolgozott a Körmendi Tűzoltóparancsnokságon gyors- és gépíróként, amely feladatot nyugállományba helyezéséig, 1990. november 30-ig látta el. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Búcsúztatására 2023. november 24-én 12.00 órakor kerül sor a csákánydoroszlói temetőben. 

 

 

 

 

 

Elhunyt Jóna Antal nyugalmazott tűzoltó törzszászlós (1942-2023)

Jóna Antal nyu. tű.tzls.
Jóna Antal nyu. tű. tzls.

Jóna László, a Körmendi Város Tűzoltósága egykori szolgálatparancsnok-helyettese életének 81. évében elhunyt. 

A törzszászlós tűzoltó szolgálatát 1973. június 16-án kezdte Körmenden, mint beosztott tűzoltó, majd szerparancsnok-helyettes, szerparancsnok és szolgálatparancsnok-helyettes volt, amely feladatot nyugállományba helyezéséig, 1995. december 31-ig látta el. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Búcsúztatására 2023. november 20-án 14.00 órakor a katafai temetőben kerül sor. 

 

 

 

 

 

 

 

Elhunyt Horváth László (1955-2023)

Horváth László
Horváth László

Horváth László a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség volt gondnoka életének 68. évében elhunyt. 

Horváth László 1989. évben került a Vas Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság állományába, majd a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon látott el gondnoki feladatokat nyugdíjba vonulásáig, 2019-ig. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség. 

Búcsúztatására 2023. augusztus 28-án 14.00 órakor a sárvári városi temetőben kerül sor. 

 

 

 

 

Elhunyt Bekker Sándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1953-2023)

Bekker Sándor nyu. tű. főtörzsőrmester
Bekker Sándor nyu. tű. ftőrm.

Bekker Sándor, a Körmendi Tűzoltó-parancsnokság egykori beosztott tűzoltója életének 70. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1976. január 1-jén kezdte Körmenden, mint beosztott tűzoltó, amely feladatot nyugállományba helyezéséig, 2003. december 8-ig látta el. Szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült elismerésben, dicséretben. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Búcsúztatására 2023. május 24-én 15.00 órakor az Alsóberki temetőben kerül sor. 

 

 

 

 

 

 

Elhunyt Szíj Kálmán nyugalmazott tűzoltó őrnagy (1946-2023)

Szíj Kálmán, a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóság egykori parancsnoka életének 77. évében elhunyt.

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Búcsúztatására 2023. február 23-án 15.30 órakor Celldömölk város temetőjében kerül sor. 

Elhunyt Horváth István Ferenc önkormányzati tűzoltó (1958-2022)

Horváth István Ferenc
Horváth István Ferenc

Horváth István Ferenc, a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnokhelyettese életének 64. évében elhunyt.

Horváth István Ferenc parancsnokhelyettes 1989. év óta volt aktív tagja a Kőszegi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Alapító tagként lépett be az 1998. január 01.-vel létrehozott Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság tagjainak sorába. 2003-ban választották meg a Kőszegi Önkéntes Tűzoltóság parancsnokhelyettesének. Szakmai munkájának köszönhetően a nap bármely időszakában riasztható volt, évente 50-60 bevetésen vett részt, hagyta ott szeretteit, családját. Szolgálata alatt több nagy kárral és magas riasztási fokozattal járó bevetésen, vett részt. Ezek között az 1991. évben a Kőszegi hegység Hármas határ hegyen történt legmagasabb fokozatú erdő tűzeseténél, az elsőként kiérkező gépjárműfecskendőt vezette, és a két napig tartó oltási munkálatoknál megfeszített munkája hozzájárult, ahhoz, hogy a tűzesetet sikerült megfékezni. A 2009. évben Kőszeg városát sújtó villámárvíznél, és az azt követő helyreállítási munkák során tanúsított kimagasló helytállást. A bevetéseken végzett kiemelkedő munkáját nem csak belügyminiszteri szinten, de országos, megyei szakmai, és a működési terület település vezetői szintjén is több esetben elismerték, jutalmazták. Az elmúlt években történt jelentős bevetésen, áldozatkész munkájával példát mutatott. Ez év április hónapjában vett részt az ezredik bevetésén. A tűzoltóság határmenti és testvérvárosi kapcsolatai terén végzett munkájának köszönhetően, napjainkban folyamatos és a szervezetek közötti napi munkakapcsolat alakult ki az ausztriai Őrsziget-i és Oberwart-i, a Vaihingen an der Enz-i, a Senec testvérvárosok és települések önkénteseivel. A Vaihingen an der Enz-i tűzoltóság ifjúsági vezetőjével baráti, családi kapcsolatot ápolt.

A fiatal és az idősebb tűzoltók is szívesen dolgoztak vele, és hallgattak szakmai irányító munkájára, több mint harminc éves önkéntes tűzoltói munkája mellet, részt vett a tűzoltó sport és szakmai versenyeken, ahol megyei és országos dicsőséget is szerzett egyéni és csapatversenyeken a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóságnak.

Búcsúztatására 2022. október 28-án 11.00 órakor Kőszeg város temetőjében kerül sor. 

 


 

 

Elhunyt Joó Tibor József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1943-2022)

Joó Tibor József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester
Joó Tibor József nyu. tű. ftörm.

Joó Tibor József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Körmendi Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója életének 80. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1976. január 1-jén kezdte Körmenden, mint beosztott tűzoltó, amely feladatot 1994. február 28-ig látta el. Ekkor egészségügyi okok miatt került nyugállományba. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal vehetett át városi parancsnoki elismerést. 1985-ben szolgálati érdemérmet, míg 1988-ban tűzbiztonsági érem bronz fokozatot kapott, míg 1990-ben miniszteri dicséretben és jutalomban is részesült.  

Joó Tibor József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Búcsúztatása szeptember 16-án, pénteken 15.00 órakor lesz a körmendi temetőben. 

 

 

 

 


 

 

Elhunyt Kiss Lajos tűzoltó főtörzsőrmester (1944-2022)

Kiss Lajos nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester
Kiss Lajos nyu. tű. ftörm.

Kiss Lajos nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója életének 78. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1976 január 1-jén kezdte Szombathelyen, mint beosztott tűzoltó, amely feladatot 1992. június 30-ig látta el. Ekkor egészségügyi okok miatt került nyugállományba. A tűzoltóság 24/24 órás munkarendjéről a 24/48 munkarendre történő átálláskor 1976-ban került személyi állományba. Ekkor alapfokú tűzoltói tanfolyamot végzett. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. 1985-ben Szolgálati Érdemérmet, 1988-ban Tűzbiztonsági Érem bronz fokozatát vehette át. 

Kiss Lajos nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Búcsúztatása június 9-én, csütörtök 14.30 órakor lesz a herényi temetőben. 

 

 

 

 


 

 

Elhunyt Ruborics Gyula nyugalmazott tűzoltó őrnagy (1950-2022)

Ruborics Gyula nyugalmazott tűzoltó őrnagy
Ruborics Gyula nyu. tű. őrgy.

Ruborics Gyula nyugalmazott tűzoltó őrnagy, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Gazdasági Osztály főelőadója életének 71. évében elhunyt.

Az őrnagy tűzoltó szolgálatát 1981. november 1-jén kezdte Szombathelyen, mint gépkocsivezető, amely feladatot 1983. augusztus 1-ig látta el. Sikeres próbaidős vizsgát tett, majd kitűnő eredménnyel elvégezte a BM TKK tiszthelyettesképző tagozatát, így soron kívül törzsőrmesterré léptették elő. Ezt követően technikai-pénzügyi előadóként dolgozott.  1985. augusztus 1-i hatállyal Ruborics Gyula tű. zászlós a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokság megelőzési előadója lett. A tiszti esküt 1989. decemberében tette le alhadnagyi rendfokozatot követően 1991-ben hadnagy, majd 1994-ben főhadnagy lett. Ez idő alatt számítástechnikai főelőadói feladatokat látott el a Vas Megyei Tűzoltó-parancsnokságon, később a Gazdasági és Technikai Osztály Technikai Anyagi Szakág szakágvezetője lett. Október 23, Hazánk Nemzeti Ünnepe alkalmából tűzoltó századossá nevezték ki 1996. november 1-jei hatállyal. 1997. július 1-től a Technikai és Anyagi Osztály főelőadója lett. Őrnagyi rendfokozatot 2002. október 1-jei hatállyal szerzett. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. Többek között 1988-ban Tűzbiztonsági Érem Bronz fokozatát vehette át. Nyugállományba 2005. március 14-én vonult.

Ruborics Gyula nyugalmazott tűzoltó őrnagyot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Búcsúztatása április 5-én, kedden 11.00 órakor lesz a jáki úti temetőben. 


 

Elhunyt Szopori Ferenc nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1944-2022)

Szopori Ferenc nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester
Szopori Ferenc nyu. tű. ftörm.

Szopori Ferenc nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Városi és Járási Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója életének 78. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1974. május 1-jén kezdte Szombathelyen, mint gépkocsivezető. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. Többek között 1987-ben Tűzbiztonsági Érem Bronz fokozatát vehette át. Nyugállományba 1994. augusztus 31-én vonult.

Szopori Ferenc nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Temetése március 8-án, kedden 13.30 órakor lesz a jáki úti temetőben. 


 

 

Elhunyt Kondor Antal nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1942-2022)

Kondor Antal nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester
Kondor Antal nyu. tű. ftörm.

Kondor Antal nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Városi és Járási Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója életének 79. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1976. január 1-jén kezdte Szombathelyen, mint beosztott tűzoltó. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. Többek között 1987-ben Tűzbiztonsági Érem Bronz fokozatát vehette át. Nyugállományba 1992. szeptember 30-án vonult.

Kondor Antal nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.

Temetése február 15-én, kedden 12.30 órakor lesz a szentkirályi temetőben. 


 

 

 

Elhunyt Gergely Miklós nyugalmazott tűzoltó százados (1961-2021)

Gergely Miklós nyugalmazott tűzoltó százados, a Sárvári Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága szolgálatparancsnoka életének 60. évében elhunyt.

A százados tűzoltó szolgálatát 1989. január 23-án kezdte Sárváron, mint beosztott tűzoltó, majd 1990. február 1-től tartalék gépkocsivezető, 1992. március 1-től különleges szerkezelő, 2001. február 1-től megbízott szolgálatparancsnok-helyettes, 2007. február 1-től szolgálatparancsnok beosztást látott el. Tűzoltó szolgálata alatt több alkalommal részesült elismerésben. Nyugállományba 2010. december 15-én vonult.

Gergely Miklós nyugalmazott tűzoltó századost a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.


Elhunyt Gazsi László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1948-2021)

Gazsi László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, Körmend Város Tűzoltósága beosztott tűzoltója életének 73. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1976. január 1-én kezdte Körmenden, mint beosztott tűzoltó, amely feladatot egészen nyugállományba vonulásáig 1998. szeptember 30-ig töltötte be. A főtörzsőrmester szolgálati ideje alatt több alkalommal részesült városi parancsnoki és egy alkalommal miniszteri elismerésben. Harmincöt év után jubileumi jutalmat vehetett át. 

Gazsi László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.


Elhunyt Zsankó Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós (1973-2021)

Zsankó Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós, Szombathely Város Tűzoltóparancsnokságának egykori különlegesszer-kezelője, szerparancsnoka, 2021. augusztus 21-én, életének 48. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A főtörzszászlós tűzoltó szolgálatát 1995. április 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, mint beosztott tűzoltó. 

Tűzoltó szolgálata alatt 1995. augusztus 1-én tűzoltó zászlóssá léptették elő és műszaki technikai előadóként a tűzoltóság tűzoltó technikájáért, készletgazdálkodásáért felelt. Később, 1999. február 1-től ismét beosztott tűzoltó, majd augusztus 1-től különlegesszer-kezelő beosztásba került. Szolgálatát 2009. március 1-től szerparancsnokként folytatta 2010. december 30-ig, nyugállományba helyezéséig. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült tűzoltóparancsnoki elismerésben. 

A főtörzszászlós végső nyugalomra 2021. szeptember 9-én került Szombathelyen, a Jáki úti temetőben, G-5 parcella 3. sor 4. sírhelyén.

Zsankó Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Sipos Norbert nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós (1969-2021)

Sipos Norbert nyugalmazott tűzoltó törzszászlós, a Sárvári Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága különlegesszer-kezelője életének 52. évében elhunyt.

A törzszászló tűzoltó szolgálatát 1993. november 1-én kezdte Sárváron, mint beosztott tűzoltó, majd 1994. július 1-től különlegesszer-kezelői beosztást látott el. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült városi és tűzoltóparancsnoki elismerésben. Nyugállományba 2010. december 30-án vonult.

Sipos Norbert tűzoltó. törzszászlóst a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására 2021. szeptember 2-án, 15.00 órakor a Sárvári Városi Temetőben kerül sor. 

Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.


Elhunyt Szabó Sándor tűzoltó főtörzsőrmester (1973-2021)

Szabó Sándor tűzoltó főtörzsőrmester, a Szentgotthárdi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetője 2021. július 25-én, életének 48. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 2001. október 15-én kezdte Körmenden, mint beosztott tűzoltó, majd 2002. február 1-től gépjárműi beosztást látott el. Tűzoltó szolgálata alatt tíz, húsz év után járó szolgálati jel elismerésben részesült. 

Szabó Sándor tű. főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására 2021. július 30-án, 16.00 órakor a kondorfai temetőben kerül sor. 

 Emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság személyi állománya.


Elhunyt Tóth István nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1960-2021)

Tóth István nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, Szombathely Város Tűzoltóságának egykori különleges szerkezelője 2021. június 7-én, életének 61. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1985. április 1-én kezdte Szombathelyen, mint beosztott tűzoltó, majd gépkocsivezető lett 1992. március 1-én. 1996. március 1-től különleges szerkezelőként szolgált egészen 2003. január 1-ig, nyugdíjba vonulásáig. Tűzoltó szolgálata alatt tíz év után járó szolgálati jel elismerésben részesült.

Tóth István nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására 2021. július 18-án 12.30 órakor a salköveskúti temetőben kerül sor. 

Tóth István nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester emlékét kegyelettel őrzi a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság személyi állománya.


Elhunyt Molnár Tamás nyugalmazott tűzoltó alezredes (1963-2021)

Molnár Tamás nyugalmazott tűzoltó alezredes, Szombathely Város Tűzoltóparancsnokságának egykori megelőzi osztályvezetője, parancsnokhelyettese 2021. május 20-án, életének 58. évében elhunyt.

Az alezredes tűzoltó szolgálatát 1986. szeptember 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon mint megelőzési előadó, majd 1987. szeptember 1-én megelőzési főelőadó és 1992. március 30-án megelőzési osztályvezető, parancsnokhelyettes lett nyugdíjba vonulásáig 2011-ig. 

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1996-ban tíz év után járó szolgálati jelet vehetett át, 1999-ben tűzoltósági tanácsosi, 2007-ben tűzoltósági főtanácsosi címet kapott

Molnár Tamás nyugalmazott tűzoltó alezredes a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására későbbi időpontban kerül sor.

Molnár Tamás nyugalmazott tűzoltó alezredes emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy (1954-2021)

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy, Körmend Város Tűzoltóparancsnokságának egykori szolgálatparancsnoka 2021. május 13-án, életének 68. évében elhunyt.

A főhadnagy tűzoltó szolgálatát 1979. november 1-én kezdte a Körmendi Tűzoltóparancsnokságon, mint gépkocsivezető, majd 1981. szeptember 1-én szerparancsnok, 1983. augusztus 1-én szolgálatparancsnok és 1991. június 1-én technikai-anyagi és pénzügyi előadó munkakört töltött be 1993. május 31-ig, nyugdíjba vonulásáig. 

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1989-ben a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült, míg tíz év után Szolgálati Érdemérmet is kapott. Több alkalommal vehetett át megyei és városi parancsnoki elismeréseket.

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagyot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására május 26-án 15.00 órakor, a körmendi temetőben kerül sor. 

Németh István nyugalmazott tűzoltó főhadnagy emlékét kegyelettel őrzi a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Körmendi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1950-2021)

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, Szombathely Város Tűzoltóparancsnokságának egykori beosztott tűzoltója 2021. április 10-én, életének 71. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1974. április 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, mint beosztott tűzoltó. 

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1983-ban a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült, míg kiváló társadalmi munkájáért ezüst fokozatot érdemelt ki a Megyei Tanácstól. 1984-ben 10 év után, 1989-ben 15 év után kapott Szolgálati Érdemérmet.

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította. Búcsúztatására későbbi időpontban kerül sor. 

Pekovics József nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredes (1947-2021)

Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egykori megelőzési osztályvezetője 2021. március 8-án, életének 74. évében elhunyt.

Az alezredes tűzoltó szolgálatát 1972. augusztus 1-én kezdte a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, mint gépkocsivezető, majd 1974 július 1-től a tűzoltó tisztképző iskola elvégzése után tűzmegelőzési előadónak nevezték ki. A BM Tűzoltó Tisztképző Iskola elvégzését követően 1977. augusztus 15-től 1978.01.31-ig a BM Tűzoltó Tiszthelyettesképző Iskolán tanárként tevékenykedett. Ezután a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon, a Vas Megyei Tűzoltóparancsnokságon ismét tűzmegelőzési, majd tűzvizsgálati szakterületen teljesített szolgálatot 1991. október 1-ig, amikor tűzmegelőzési osztályvezetőnek nevezték ki. Közben a Rendőrtiszti Főiskolán főiskolai oklevelet szerzett 1989-ben. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megalakulásától, 2000. január 1-től megelőzési osztályvezetőként teljesített szolgálatot, mely beosztást 2004. november 16-ig, nyugállományba vonulásáig töltötte be.

Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült városi, megyei és országos szintű elismerésekben, 1977-ben a Tűzbiztonság Érdemérem Ezüst Fokozatában, 1984-ben  pedig a Tűzbiztonság Érdemérem Arany Fokozatában részesült.

Búcsúztatására egy későbbi időpontban kerül sor. Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredest a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.

Szabó László nyugalmazott tűzoltó alezredes emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Halász László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1954-2021)

Halász László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója 2021. február 15-én, életének 67. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát a tűzoltó alapfokú tanfolyam elvégzését követően 1976. augusztus 1-én kezdte tűzoltó szakaszvezetőként, mint beosztott tűzoltó. A Belügyminisztérium Továbbképző Tanfolyam-parancsnokságán 1981-ben, vegyivédelmi műmesteri és sugárvédelmi tanfolyamot végzett. A készenléti tűzoltói beosztást 1999. május 31-ig, egészségi állapotának megromlásáig, nyugállományba vonulásáig töltötte be. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült megyei és városi szintű elismerésben.

Búcsúztatására 2021. február 23-án 12.15 órakor Szombathelyen, a Jáki úti temetőben kerül sor. Halász László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.

Halász László nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Kiss Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1964-2020)

Kiss Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója 2020. december 17-én, életének 57. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1994. szeptember 1-én kezdte, mint beosztott tűzoltó. A tűzoltó alapfokú tanfolyam elvégzését követően készenléti tűzoltóként töltött be beosztást. Ezt a beosztást 2006. február 28-ig, egészségi állapotának megromlásáig, nyugállományba vonulásáig töltötte be. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült városi szintű elismerésben.

Búcsúztatására 2021. január 6-án 12.15 órakor Szombathelyen, a Jáki úti temetőben kerül sor. Kiss Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.

Kiss Zsolt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Tulok Antal nyugalmazott tűzoltó alezredes (1955-2020)

Tulok Antal nyugalmazott tűzoltó alezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megelőzési osztályvezetője 2020. november 30-án, életének 66. évében elhunyt.

Az alezredes tűzoltó szolgálatát 1978. november 1-én kezdte, mint gépkocsivezető. A tűzoltó zászlósképző iskola elvégzése után 1981. november 16-án szerparancsnokká, a tűzoltó tiszti képzést követően 1986. szeptember 1-én szolgálatparancsnokká léptették elő a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokságon. A tűzmegelőzési szakterületen 1997. november 1-től kiemelt főelőadóként tevékenykedett, majd 2004. december 1-től a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megelőzési osztály osztályvezetőjeként töltött be beosztást. Ezt a beosztást 2007. december 30-ig, nyugállományba vonulásáig töltötte be. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült városi, megyei és országos szintű elismerésben, 1985-ben  pedig a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült.

Búcsúztatására szűk családi körben a mai napon került sor. Tulok Antal nyugalmazott tűzoltó alezredest a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.

Tulok Antal nyugalmazott tűzoltó alezredes emlékét kegyelettel őrzi a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság személyi állománya.


Elhunyt Fejes Károly nyugalmazott tűzoltó alezredes (1949-2020)

Fejes Károly nyugalmazott tűzoltó alezredes, Körmend Város Tűzoltósága egykori parancsnoka 2020. augusztus 31-én, életének 71. életévében elhunyt.

Az alezredes 1970. májusában szerelt fel, mint beosztott tűzoltó Szentgotthárdon. Ezt követően 1972 júliusától Sárvár Város Tűzoltósága megelőzési előadója, majd a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságán megelőzési előadó, 1977-től a Szombathely Város Tűzoltósága megelőzési előadója volt. 1979. júliusától Körmend Város Tűzoltósága megelőzési előadója, majd parancsnokhelyettese lett. 1982-től nevezték ki Körmend Város Tűzoltósága parancsnokának, amely tisztséget nyugállományba vonulásáig, 2005-ig töltötte be. Negyven éves szolgálata alatt számos alkalommal részesült elismerésben, dicséretben. 1998-ban tanácsosi címet szerzett, továbbá átvehette a Tűzbiztonságért Érem ezüst és arany fokozatát is. 

Fejes Károly nyugállományú tűzoltó alezredest a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.


Elhunyt Botfa Sándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1955-2020)

Botfa Sándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, Szombathely Város Tűzoltósága megbízott különleges szerkezelője 2020. június 16-án, életének 65. életévében elhunyt. 

A főtörzsőrmester 1986. júniusában szerelt fel, mint beosztott tűzoltó, majd gépkocsivezető és megbízott különleges szerkezelő lett, ezt a beosztást nyugdíjba vonulásáig, 1996. márciusáig töltötte be. Búcsúztatása 2020. június 25-én 10.00 órakor lesz Sárváron, a Városi Temetőben.

Botfa Sándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.


Elhunyt Bucs György nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós (1948-2019)

Bucs György nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlós, a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnok-helyettese 2020. január 5-én, életének 72. évében elhunyt.

A főtörzszászlós tűzoltó szolgálatát 1976. január 1-én kezdte, mint beosztott tűzoltó. Megbízott szerparancsnokká 1980-ban léptették elő. A tűzoltó zászlósi rendfokozatba 1981. július 1-én, szolgálatparancsnok-helyettesnek 1990. január 1-én nevezték ki. Ezt a beosztást 1995. június 30-ig, nyugállományba vonulásáig töltötte be. Tűzoltó szolgálata alatt több ízben részesült elismerésben, 1981-ben  pedig a Tűzbiztonság Érdemérem Bronz Fokozatában részesült. Búcsúztatása 2020. január 15-én (szerdán) 12.30. órakor lesz Szombathelyen a herényi városrész temetőjében.

Bucs György nyugalmazott tűzoltó főtörzszászlóst a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.


Elhunyt Mihalovics Nándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester (1946-2019)

Mihalovics Nándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője 2019. december 6-án, életének 73. évében elhunyt.

A főtörzsőrmester tűzoltó szolgálatát 1974. december 1-én kezdte, mint beosztott tűzoltó. Autószerelő szakmájával hamarosan tűzoltó gépjárművezetővé nevezték ki, mely beosztást nyugállományba helyezéséig 1992. október 31-ig látta el. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. december 19-én (csütörtökön) 12.15. órakor lesz a Jáki úti temetőben.

Mihalovics Nándor nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmester a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.


Elhunyt Szabó Zoltán nyugalmazott tűzoltó zászlós (1932-2019)

Szabó Zoltán nyugalmazott tűzoltó zászlós, a Szombathelyi Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója 2019. április 26-án, életének 87. évében, elhunyt. Búcsúztatása 2019. május 4-én (szombaton) 13.30. órakor lesz a Jáki temetőben.

Szabó Zoltán nyugalmazott tűzoltó zászlóst a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a saját halottjának nyilvánította.


Elhunyt Déri László nyugalmazott tűzoltó alezredes (?-2018) 

Déri László az Államigazgatási Főiskolán végzett 1994-ben. 1972 decemberében szerelt fel a Szombathelyi Tűzoltóparacsnokságra, mint beosztott tűzoltó, majd 1974-ben szerparancsnok-helyettes lett, ezt követően megelőzési előadóként látta el a feladatait. 1980-ban a Vas Megyei Tűzoltóparancsnokság főelőadója lett, majd 1991-ben a Kőszegi Tűzoltóparancsnokság előadója, 1995-ben a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság Kőszeg főelőadója, majd 1996-tól a Vas Megyei Tűzoltóság kiemelt főelőadójaként látott szolgálatot nyugdíjba vonulásáig 2000-ig. Huszonnyolc éves szolgálati viszonya alatt több alkalommal részesült elismerésben. 1978-ban tűzbiztonsági érem ezüst fokozatát, 1982-ben tíz éves szolgálati viszony után járó elismerést, 1984-ben tűzbiztonsági érem arany fokozatát, 1987-ben tizenöt éves,1992-ben húsz éves szolgálati viszony után járó elismerést vehetett át. 1990-ben segítségével alakult újjá a Vas Megyei Tűzoltó Szövetség, melynek titkári teendőit 20 éven keresztül látta el. Korábbi beosztásaiból adódóan a rendszerváltás előtt a Megyei Tanács és a Tűzoltóság összekötői feladatát is segítette. Munkáját mindvégig a hivatásos az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok munkájának segítése, irányítása képezte. Jelentős részt vállalt az ifjúság tűzoltó szaktáborok, a jubileumi ünnepségek szervezésében.  Szerkesztőként vállalt szerepet a tűzoltó szövetség Hírmondó című lapjának kiadásában is.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya búcsúzik a nyugállományú tűzoltó alezredestől. Nyugodjon Békében!


Elhunyt Kiss Sándor nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester (1944-2017)

Életének 73. évében, hosszantartó betegségben csendesen elhunyt a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója. 

Kiss Sándor 1974. december 1-én szerelt felt tűzoltó tizedesként. 1982-ben tűzbiztonsági érem bronz fokozatát, 1986-ban tűzbiztonsági érem ezüst fokozatát vehette át. Dicséretben és jutalomban több ízben részesült. Nyugállományba tűzoltó főtörzsőrmesterként 1992. június 18-án vonult. Temetése 2017. december 9-én a nemescsói temetőben volt. 


Elhunyt Héra Antal nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester 1951-2016)

Életének 65. évében elhunyt a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója. 

Héra Antal 1976. január 1-én szerelt fel tűzoltó szakaszvezetőként. 1988-bann tűzbiztonsági érem bronz fokozatát vehette át. Dicséretben és jutalomban több ízben részesült. Nyugállományba tűzoltó főtörzsőrmesterként 2000. január 3-án vonult. Temetése 2016. február 9-én a szombathelyi jáki úti temetőben volt. 


Elhunyt Németh János nyugalmazott tűzoltó alezredes (1937-2015)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Németh János nyugalmazott tűzoltó alezredes, a celldömölki tűzoltóság egykori parancsnoka január 29-én, életének 78. évében elhunyt.

Németh János ny. tűzoltó alezredes 1937-ben született. 1962-ben elvégezte a tűzoltótisztképző iskolát, majd Körmenden teljesített szolgálatot, mint járási tűzoltóparancsnok. 1965-től került a celldömölki tűzoltóságra, ahol szintén parancsnoki beosztást töltött be. Munkáját alázattal, hivatástudattal és magas szintű szakmai felkészültséggel végezte, melynek elismeréséül több esetben kapott kitüntetést.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya fájó tisztelettel búcsúzik.


Elhunyt Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester (1970-2015)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője január 28-án, életének 45. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Bognár Péter tűzoltó főtörzsőrmester 1971-ben született, 1999. október 1-jétől teljesített szolgálatot a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Hivatásos pályáját beosztott tűzoltóként kezdte, majd később gépjárművezetőként látta el feladatát. Munkáját magas szintű hivatástudat és szakmai felkészültség jellemezte.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állománya fájó tisztelettel búcsúzik.


Elhunyt Kolonovits István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester (1948-2014)

Mély fájdalommal tudatjuk, Kolonovits István nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester, a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója június 8-án, életének 66. évében elhunyt.

Kolonovits István 1976. január 1-én szerelt fel tűzoltó őrmesterként. Dicséretben és jutalomban több ízben részesült. Nyugállományba tűzoltó főtörzsőrmesterként 1995. június 30-án vonult. Temetése 2014. június 13-án, a kisnardai temetőben volt. 


Elhunyt Krizmanics Ferenc tűzoltó ezredes (1965-2013)

Krizmanics Ferenc tűzoltó ezredes 1965. augusztus 20-án született Szombathelyen. Hivatásos pályafutását a Veszprémi Vegyipari Egyetem elvégzése után, 1989. augusztus 1-jén kezdte meg a Baranya Megyei Tűzoltó-parancsnokság Tűzmegelőzési Csoportjánál főelőadóként. Saját kérésére 1997. április 1-jén áthelyezték a Zala Megyei Tűzoltó-parancsnokságra, ahol tűzvédelmi főelőadói, később osztályvezetői, majd a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megelőzési osztályvezetői beosztást látott el. 2004. január 1-jén hazatért Vas megyébe, a Szombathelyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltóparancsnoka lett. 2012. január 1-jétől megbízással, majd április 1-jétől kinevezéssel töltötte be a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetői pozícióját. 2013. január 16-án a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének nevezték ki. Az ezredes a Veszprémi Vegyipari Egyetemen szervező vegyész üzemmérnök végzettséget szerzett, majd elvégezte a tűzoltó tiszti átképzőt. 2002-től a Belügyminisztérium szakmai vizsgabizottságának elnöke, emellett tűzvizsgálói és vegyész tűzvédelmi szakértő. 2005-ben tűzoltósági tanácsos, 2011-ben főtanácsos címet szerzett.  Szakmai munkája, felkészültsége, tapasztalata példaértékű, munkáját ambícióval, becsületesen, és – ahogyan azt az újonc tűzoltóknak is útravalóul adta – mindig szívvel-lélekkel, teljes odaadással végezte.

Az igazgatóhelyettest, parancsnokot, apát és barátot szerettei és a katasztrófavédelem vezetői, igazgatói, igazgatóhelyettesei szeptember 19-én egyházi szertartás keretében kísérték utolsó útjára. 


Elhunyt Farsangné Andresik Gabriella közalkalmazott (1951-2010)

Elhunyt Farsangné Andresik Gabriella, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Polgári Védelmi Kirendeltségének munkatársa, Kőszegi irodavezető. Gabriellát hétfő reggel, életének 49. évében váratlanul érte a halál. 

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Farsangné Andresik Gabriella, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Kirendeltségének munkatársa, Kőszegi irodavezető. Gabriellát hétfőn reggel, életének 49. évében váratlanul érte a halál.

Pályája kezdetén a Vas Megyei Polgári Védelmi Parancsnokságon teljesített szolgálatot, a polgári védelmet, s különösen a tanuló ifjúság felkészítését mindig is a szívügyének tekintette. Magas színvonalú munkáját és elkötelezettségét, a jogutód katasztrófavédelmi szervben is továbbvitte. Szaktudása, segítőkészsége és szervezőkészsége - nagymértékben hozzájárult a szombathelyi polgári védelmi kirendeltség eredményes munkájához. 
Halála pótolhatatlan veszteséget jelent, különösen az ifjúsági versenyek és a  polgári védelmi gyakorlatok szervezése terén.


Elhunyt Brasnyó Katalin közalkalmazott (1958-2009)

Megrendülten tudatjuk, hogy ügykezelő munkatársunk Brasnyó Katalin közalkalmazott hosszan tartó súlyos betegség következtében 2009. július 29-én, 51 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2009. augusztus 4-én 11,00-kor volt a szombathelyi Jáki úti temetőben.

Brasnyó Katalin 1958. április 20-án született Szombathelyen, gyors- és gépíróiskolát végzett 1974-ben, majd 1980-ban a Rudas László Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogelőd szervénél – a Vas Megyei Tűzoltóparancsnokságon gyors- és gépíróként dolgozott 1986-tól. Az igazgatóság megalakulásával előbb ügyviteli alkalmazottként, majd ügykezelőként tevékenykedett. Bár az élet őt is keményen próbára tette, a kollektíva mindig számíthatott optimizmusára, figyelmességére.

Gyászolják - a kollégák, barátai és ismerősei, szeretett gyermekei: Rita és Katalin, és unokája Eszter.