Hírek aloldal fejlécképe

Vas MKI hírek

Irányításból jeles 2022. július 04.

Irányítói kategóriában második helyezést szerezte meg a szombathelyi szolgálatparancsnok a június 29. és július 1. között megrendezett XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn.

Zarándoklat a horvátzsidányi Peruska Mária Emlékhelyhez 2022. július 04.

Immár hagyománnyá vált, hogy a rendvédelmi szervek, önkéntes egyesületek összetartozásuk megerősítésének jelképeként együtt zarándokolnak a Horvátzsidány határában található Peruska Mária Kápolna és Emlékhelyhez. Idén is több szervezet látogatta meg az emlékhelyet július 3-án.

Villanyrezsón felejtették az ételt- tűzeset Szombathelyen 2022. július 04.

Szerencsésen végződött az a vasárnapi tűzeset, ami a szombathelyi Kisfaludy Sándor utcai szálló épület egyik szobájában keletkezett.

Egymást érték a balesetek a hétvégén 2022. július 04.

Több frontális, félfrontális balesethez is riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

A héten Vas megyében is gyérítik a szúnyogokat 2022. július 04.

Az elmúlt heti kánikula és a több hete tartó csapadékhiány következtében az ország jelentős részén, főként az Alföldön szinte megszűnt a csípőszúnyogok jelenléte. A szárazság miatt eltűnt a tenyészőhelyek többsége, és a tartós meleg a kifejlett szúnyogok élettartamát is csökkenti. Ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, néhány Duna menti régióban és az észak-keleti országrész egyes területein továbbra is jelentős a szúnyogártalom.

Kinevezéseket és megbízást ismertettek az állománygyűlésen 2022. július 01.

Megtartotta első féléves állománygyűlését a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság július 1-én. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese személyesen adta át a kinevezéseket és megbízást az érintetteknek.

Egy új tiszttel bővült a Vas megyei tiszti kar 2022. július 01.

Június utolsó napján a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon adták át az első tiszti kinevezéseket. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Lakatár Gábor tű. alezredes, igazgatóhelyettes július 1-én fogadta be a megye tiszti karába Sali-Lasch Anikó tű. századost.

A nagy hőségben a balesetek is megszaporodtak a megyében 2022. július 01.

Több balesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a tegnapi napon. A hőségre való tekintettel harmadfokú hőségriasztás van érvényben, ilyenkor a közúton közlekedőknek is nagyobb odafigyelés szükséges, hogy elkerüljék a baleseteket.

Szombattól Vas megyében is tűzgyújtási tilalom lép életbe 2022. július 01.

Július 2-án 00:00 órától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

Már huszonöt tűzvédelmi teszt érhető el honlapunkon 2022. július 01.

Elérhető a katasztrófavédelem legújabb tűzvédelmi tesztje. A XXV. online kvízben szereplő kérdések nem véletlenül érintik a szén-monoxid-mérgezés témakörét is. Fontos tudni, hogy ez a mérgező gáz a fűtési szezonon kívül is nagy bajt okozhat.

Köszöntő a magyar egészségügy napja alkalmából 2022. július 01.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszöntője a magyar egészségügy napja alkalmából

Meghosszabbítja a hőségriasztást az országos tisztifőorvos 2022. június 30.

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlását a 2022. június 27-én (hétfő) 00.00 órától 2022. június 30-án (csütörtök) 24.00 óráig érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja az ország egész területére vonatkozóan. Ezekben a napokban a legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben.