Hírek aloldal fejlécképe

Szervezeti hírek

Bálázási munkálatok közben lángolt a tarló és a bálák Zalaháshágynál 2024. június 25.

A tüzet a körmendi hivatásos tűzoltók oltották el.

Kirándulót mentettek a tűzoltók a velemi erdőben 2024. június 25.

Bajbajutott túrázót mentettek a velemi erdőben, míg szén-monoxid-érzékelő jelzéséhez vonultak Szombathelyen. Két műszaki mentésnél kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét tegnap.

Időkapszulában üzentek a jövőnek a jubiláló kőszegszerdahelyi tűzoltók 2024. június 25.

130 éves jubileumát ünnepelte a szombathelyi térség egyik legaktívabb önkéntes tűzoltó egyesülete, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület június 22-én.

Szúnyoggyérítés 85 Vas vármegyei településen 2024. június 24.

A héten hat budapesti kerületben és az ország 380, köztük 85 Vas vármegyei településen lesz szúnyoggyérítés. A szakemberek a vármegyében összesen több mint 10 ezer hektáron hajtanak végre kezeléseket.

Sorra történtek a balesetek a hétvégén 2024. június 24.

Balesetekhez, felgyülemlett csapadék eltávolításához és fakidőléshez is riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a nyári szünet első hétvégéjén.

Egy kőszegi lakásban és egy kombájn motorterében is felcsaptak a lángok 2024. június 24.

Két tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat a hétvégén.

Szombathelyen mérkőztek meg a legerősebb tűzoltók 2024. június 21.

Csaknem száz, mindenre elszánt tűzoltó mérte össze akaraterejét, kitartását, bátorságát és állóképességét Szombathelyen, a „TFA-FCC HUNGARY Szombathely”, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen június 21-én.

Tűzvizsgálók konferenciája Kecskeméten 2024. június 20.

Több mint négyszáz szakember vett rész a helyszínen, valamint az online térben a nyolcadik, „Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” elnevezésű konferencián június huszadikán, Kecskeméten. Az előadások a tűzesetekhez kapcsolódó tűzoltási, hatósági, mérnöki és szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a vizsgálat módszertana, illetve a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés fejlesztése érdekében.

Lábon álló gabona égett Egyházashollósnál 2024. június 20.

A tűzet öt vízsugárral fékezték meg a körmendi, a szombathelyi hivatásos, a vasvári önkormányzati és a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói.

Árokba hajtott egy autó Vasalján 2024. június 20.

A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Megjelent a katasztrófavédelem júniusi lapszáma 2024. június 19.

A Katasztrófavédelem című magazin minden hónapban új lapszámmal jelentkezik, amelyben friss hírekkel tájékoztatja a lakosságot az ország területén történt tűzoltói beavatkozásokról, kiemelt protokolláris eseményekről. Az olvasók júniusi lapszámban többek között a IX. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozóról is olvashatnak.

A katasztrófavédelem innovatív kezdeményezései 2024. június 19.

Ezzel a címmel tartott előadást Kiss Péter tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen június 18-án.