Nyílt nap a szombathelyi Hívásfogadó Központban

2020. február 12. 11:54

A 112-es Egységes Európai Segélyhívó Szám Napja alkalmából rendezett nyílt napot az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Osztály Szombathelyi Hívásfogadó Központja a Söptei úti objektumban február 11-én. Az eseményen elismerés átadására is sor került.

A nyílt nap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a Szombathelyi Hívásfogadó Központ vezetője, valamint Horváth Soma, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere. A beszédeket követően elismerések átadására került sor. Harangozó Bertalan kormánymegbízott elismerést adott át Horváth Tamás tű. főtörzsőrmesternek, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztály referensének. 

Az ünnepséget követően színes programokkal várták a szervezők a rendezvényre látogatókat. Többek között bemutatkozott a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási központja, de volt elsősegélynyújtási és újraélesztési bemutató is. Az érdeklődők betekinthettek az operátori terembe, ahol részesei lehettek annak, hogy egy segélyhívás hogy jut el a bejelentőtől a segítő egységekig. A készenléti szerek gépjárműveinek megtekintése mellett az érdeklődők részesei lehettek a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki mentési bemutatójának, ahol egy balesetet szimuláltak az objektum udvarában.  

Gratulálunk az elsimeréshez!

Fotó: Déri Norbert