Viharkárok Vas megyében

2020. május 12. 11:28

A nagy erejű szél okozott gondot Vas megye több pontján a hétfői napon. Tíz esetben volt szükség a Vas megyei tűzoltó egységek segítségére, ahol tetőlemezeket bontott meg, faágakat tört le, homlokzatot bontott meg a viharos szél.

Körmenden, a Rákóczi utcában egy társasház tetőszerkezetén a bádoglemezt bontotta meg, amelyet a körmendi hivatásos tűzoltók létrás tűzoltó gépjármű segítségével a tetőre feljutottak, a tetőelemeket rögzítették. 

Tizenöt méter magas kőrisfa ága esett rá egy szigetelt telefonvezetékre Nagygeresden, a Petőfi Sándor utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók magassági ágazóval a fát eltávolították.

 Körmenden, a Bartók Béla lakótelepen több faág lógott a magasba, veszélyeztetve a forgalmat. A körmendi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a faágakat a magasból eltávolították. 

Társasház oldalfaláról hullott a vakolat Szombathelyen, a Vörösmarty Mihály utcában. A szombathelyi hivatásos tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjármű segítségével a magasba feljutottak, a meglazult vakolatdarabokat eltávolították, majd a járdaszakaszt kordonszalaggal elkerítették. 

Sárváron, a Széchenyi István utcában egy parkoló személygépjárműre esett egy letört faág, amit a sárvári hivatásos tűzoltók távolították el. 

Családi ház kerítésére dőlt rá egy fa Répcelakon a Kőris utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók két darab motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították. 

Szombathelyen, a Király utcában egy öles fa dőlt neki egy másik fának. A szombathelyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították, majd feldarabolták. 

Családi ház kerítésére és járdára dőlt egy hét méter magas cseresznyefa Répcelakon, az Avar utcában. A répcelaki önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták.

Daraboshegyen, a Fő utcában a szomszéd házra dőlt egy fa, ezt a körmendi hivatásos tűzoltók távolították el. 

Egy öles fa lombkoronája tört le és egy parkoló autóra esett Körmenden, a Németh Mária úton. A körmendi hivatásos tűzoltók a fát kéziszerszámok segítségével eltávolították. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság