Tartalomjegyzék

Három tűzeset kedden

2020. november 25.

Tetőszerkezet égett Rátóton, kéménytűz volt Vasváron, míg vágástéri hulladék égett Horvátzsidányba a keddi napon.

Családi ház tetőszerkezete égett Rátóton, a Műút utcában kedden reggel. A tűzhöz a körmendi és szentgotthárdi hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűzoltók több oldalról láttak neki a tűz megfékezésének, az oltás közben egy propánbutángáz-palackot is kivittek az épületből, a tartályt nem érte hőhatás. Az oltást követően az egység átvizsgálta a családi házat, a tető tartógerendája átégett, így az ingatlan lakhatatlanná vált. Az ott élők elhelyezéséről gondoskodtak. 

Vegyes tüzelésű kazán téglaépítésű kéménye égett Vasváron, az Alkotmány utcában kedden délután. A tűz a kéményen kívül nem terjedt át a tetőszerkezetre. A vasvári önkormányzati tűzoltók a kazánból eltávolították az égésterméket, majd értesítették a kéményseprőket. 

Hatvan négyzetméteren égett a vágástéri hulladék Horvátzsidányon, az Újfalu utcában kedden este. A kőszegi önkormányzati, a horvátzsidányi és peresznyei önkéntes tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen, majd eloltották a lángokat. Az egységek ezt követően hőkamerával átvizsgálták a területet, de egyéb izzást nem tapasztaltak.

Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság;Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság