Két kéménytűz és egy villanyóraszekrény tűzesete a hétvégén

2021. január 11. 10:41

Három tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Családi ház külső falsíkjába épített fa villanyóra szekrény égett Szombathelyen, az Árpád úton, pénteken reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a lángokat egy porral oltó készülék segítségével megfékezték, majd a helyszínre kérték az áramszolgáltató szakembereket. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kéményben lerakódott korom izzott Zalalövőn, a Kossuth Lajos utcában pénteken este. A körmendi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a tulajdonos a tüzelőanyagot eltávolította, az izzás ezáltal megszűnt. A tűzoltók átvizsgálták a kéményt, de további izzást nem tapasztaltak. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 

Vegyes tüzelésű fűtőberendezés kéményében lerakódott korom égett Bérbaltaváron, a Kossuth Lajos utcában vasárnap este. A tűz a tetőre nem terjedt át. A vasvári önkormányzati tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egységek az éghető anyagot eltávolították, ezt követően az izzás megszűnt a kéményben. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kéményt és annak környezetét, de további izzást nem tapasztaltak.