Négy tűzeset történt csütörtökön Vas megyében

2021. március 19. 08:25

Szabadtéri tűzesetekhez és kéménytüzekhez vonultak a tűzoltók

Egy hektáron nádas és száraz fű égett Csepreg és Kiszsidány közötti közút mellett.  A tüzet a csepregi önkormányzati, a szombathelyi hivatásos és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók négy vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámok segítségével eloltották. A rendőrség az erős füstfejlődés és füstterjedés miatt forgalomirányítást végzett, személyi sérülés nem történt.

Kéményben lerakódott korom égett Kemenessömjénben, a Berzsenyi Dániel utca egyik két szintes családi házában.  A celldömölki önkormányzati tűzoltók a vegyes tüzelésű kazánból a fűtőanyagot eltávolították, a kémény intenzív izzását egy porraloltóval eloltották. A tűzoltók a kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatáig megtiltották, a lakók a fűtést más módon oldották meg. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Avar égett a 8-as számú főút mellett Karakó településnél kétszáz négyzetméteren. A lángokat a celldömölki önkormányzati és a jánosházai önkéntes tűzoltók oltották el egy vízsugárral. A tűzesetnél nem sérült meg senki.

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott, parázslott Szentgotthárdon, a Széchenyi úton. A szentgotthárdi hivatásos tűzoltók a vegyes tüzelésű kazánból a fűtőanyagot eltávolították, a lakóépület helyiségeit leellenőrizték, az izzás parázslást megszüntették. A kémény használatát annak műszaki felülvizsgálatáig megtiltották, a tűzesetnél személyi sérülés nem történt.