Szabadtéri tűzesetek hétvégéje volt a húsvéti

2021. április 06. 15:27

Nyolc tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltókat az elmúlt napokban.

Száraz fűrészpor füstölt Körmenden, a Diófa utcában csütörtökön reggel. A körmendi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a füstölést megszüntették. 

Melléképület fa gerendázata égett Szombathelyen, a Napsugár utcában csütörtökön reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a lángokat két vízsugárral eloltották, majd megbontották a tetőszerkezetet, hogy a még izzó részeket is átnedvesítsék. 

Összehordott növényi hulladék égett az árokparton Szombathelyen, az Oroszlán utcában csütörtökön az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók helyszínre érkezésékor ott nem tartózkodott senki. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a lánggal égést megszüntette. 

Hetven négyzetméteren égett a fanyesedék és növényi hulladék Ólmodon, a Klastromi utcában pénteken délután. A kőszegi önkormányzati tűzoltók mellett a peresznyei és horvátzsidányi önkéntes tűzoltókat riasztották a tűzeset helyszínére. A tűzoltók két vízsugárral a tüzet körbehatárolták, majd kéziszerszámok segítségével a lánggal égést megszüntették. 

Füstölő és annak tetőszerkezete égett Peresznyén, a Rákóczi utcában szombaton hajnalban. A tűz a mellette lévő lakóépületre nem terjedt át. A kőszegi önkormányzati, peresznyei és horvátzsidányi önkéntes tűzoltókat riasztották a tűzesethez. Az egységek két vízsugárral a tüzet eloltották, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet, de további izzást, parázslást nem tapasztaltak. 

Kéményben lerakódott korom izzott, füstölt Szentgotthárdon, a Madách utcában vasárnap délután. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a tisztítónyíláson keresztül az égésterméket eltávolították, ezzel az izzás megszűnt. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használja a kéményt. 

Száraz fű, aljnövényzet égett Sorokpolány közelében hétfőn délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével a lánggal égést megszüntették. 

Tizenkét négyzetméter alapterületű pajta égett teljes terjedelmében Győrváron, a Vár utcában kedden hajnalban. A tűzesethez a zalaegerszegi hivatásos és a vasvári önkormányzati tűzoltókat riasztották. Az egységek az elsődleges felderítés alapján megállapították, hogy a pajta alatt tárol három szalmabála  is ég, valamint a pajta mellett lévő disznóólra is részben átterjedtek a lángok. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. 

 

Fotó: Lakatár Tamás/Kőszeg ÖTP, Lakatár Gábor tű. alezredes/Szombathely KvK