Tetőszerkezet tűzesete egy szombathelyi üzemnél

2021. április 12. 11:12

Négy tűzesetnél volt szükség a Vas megyei tűzoltók segítségére az elmúlt napokban.

Hegesztési munkálatokat követően forrósodott fel a lemeztető egy szombathelyi műanyag termékek gyártásával foglalkozó épületnél a Puskás Tivadar utcában pénteken délelőtt. A munkások a lemezt felfeszítették, alatta pedig lánggal égést tapasztaltak. Az oltást porral oltók segítségével megkezdték. A helyszínre a szombathelyi hivatásos tűzoltók mellett a sárvári, körmendi hivatásos tűzoltókat valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labort és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is a helyszínre riasztották. Az elsődleges felderítés során az egységek a tetőn füstölést tapasztaltak, így létra segítségével a tetőre feljutottak és akkumulátoros fűrész segítségével több helyen megbontották a lemezborítást. Az álmennyezet is megbontásra került. A tűzoltók két vízsugárral a tűzet eloltották. Az álmennyezetet megbontották és az izzást ott is további két vízsugárral megszüntették. A tűzoltást a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végzett, de a levegőbe egészségre ártalmas koncentrációt nem tudtak kimutatni. 

Családi ház udvarán lévő, összehordott faanyag égett, ami melléképületet is veszélyeztetett Chernelházadamonya településen, a Fő utcában pénteken délután. A sárvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották. 

Konyhában lévő szárítógép gyulladt ki Szombathelyen, a Tarcsa utcában szombaton a kora esti órákban. A tűz a konyhabútorra és a hűtőre is átterjedt. A házban a tűz keletkezésekor nem tartózkodott senki. A szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották, majd átszellőztették az ingatlant. 

Összehordott ágak égtek egy pajta mellett Felsőmarácon, a Kis utcában szombaton az esti órákban. A körmendi hivatásos és ivánci önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek egy vízsugárral megakadályozták, hogy a tűz a pajtára is átterjedjen, majd eloltották a lángokat. 

Fotó: Szombathely HTP