Szél okozott gondot, hét helyszínen avatkoztak be

2021. április 14. 13:27

A nagy erejű, viharos szél okozott gondot Vas megyében a keddi a napon. A Vas megyei tűzoltó egységeket négy alkalommal riasztották kidől fák, letört faágak eltávolításához, de volt ahol a tetőszerkezetet bontotta meg a néhol 70 km/h-ás erősségű széllökés.

Két fa dőlt az úttestre Bozsokon, kedden reggel. A kőszegi önkormányzati, bozsoki és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek motoros láncfűrész segítségével a fát feldarabolták, majd eltávolították.

Tíz méter magas hársfa villany és telefonvezetékre dőlt Vaspörön, a Dózsa György utcában kedden reggel. A körmendi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrészt használtak a fa feldarabolásához, majd eltávolították a közútról. 

Fa tetőszerkezetre borult egy fa Magyarszecsődön, a Jókai úton kedden délután. A körmendi hivatásos tűzoltók a fát a tetőről eltávolították, majd a károsodott tetőt lefóliázták. 

A viharos erejű szél döntött ki egy fát Jánosházán, a Vágóhíd utcában szerdán hajnalban. A sárvári hivatásos és jánosházi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek motoros láncfűrésszel a fát feldarabolták, majd kézi erővel a közútról eltávolították. 

Fotó: Kőszegszerdahely ÖTE