Vas megyeiek is segítettek a kadarkuti károk felszámolásában Somogy megyében

2021. június 28. 16:05

Több mint háromszáz lakóházat rongált meg a péntek esti vihar Kadarkúton. A legnagyobb károkat a jégverés okozta, számos pala- és cserépfedésű lakóépület tetőszerkezete sérült meg.

Szombat délelőtt példátlan összefogás valósult meg a településen, az ország minden részéből, így Vas megyéből huszonnégy önkéntes tűzoltó, mentőcsoporttag indult Somogy megyébe hogy segítséget nyújtson a károk felszámolásában. 

A vihar következtében házaknak a tetejét bontotta meg a nagy erősségű szél. Több önkéntes tűzoltó egyesület, mentőcsoporttag segített a helyszínen Vas megyéből. Részt vett a kárfelszámolásban az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Táplánszentkereszti Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szombathely Járási Borostyánkő Mentőcsoport, Csönge Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, az Egyházashetyei Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület, a Köcski Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Pápoc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Celldömölk Járási Kemenesalja Mentőcsoport, a Pápoc Települési Mentőcsoport és a Vasvári Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltói, akik a meglazult cserepeket eltávolították, a házak tetejét lefóliázták, hogy a beázástól megvédjék azt. 

Fotó: Celldömölk Járási Kemenesalja Mentőcsoport