Megyei ellenőrző gyakorlat Körmenden

2021. július 22. 08:03

A volt cipőgyár létesítményében, a körmendi Batthyány Örökségközpontban tartott megyei ellenőrző gyakorlatot a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságjúlius 21-én.

A gyakorlat célja a tűzoltásba, műszaki mentésbe bevonható vezetői és végrehajtói állomány elméleti, gyakorlati ismereteinek felmérése, egy összetett szimulált káreset felszámolása volt.

A szélsőséges időjárás eredményeképp villám csapott az épületbe, amelynek következtében a földszinten, több helyen tűz alakult ki. A feltételezés szerint a létesítmény használaton kívüli háromszintes épületében felújítási munkálatokat végeztek, az épületben hárman tartózkodtak, egy szemtanú szerint senki sem hagyta el az épületet. 

A helyszínre hármas kiemelt riasztási fokozatban érkeztek hivatásos tűzoltó egységek. Körmendről, Szombathelyről, Zalaegerszegről és Szentgotthárdról valamint a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Vas megyei katasztrófavédelmi mobil labor egysége is riasztást kapott. Az oltást több vízsugárral, több oldalról támadva, köztük egy magasból mentő tűzoltó gépjárműfecskendőre szerelt vízsugárral végezték a tűzoltók. Három embert kihoztak az épületből és két veszélyes anyagot tartalmazó tartályt is találtak a tűz által érintett épületrészben. 

A gyakorlatot Pajor László tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője értékelte. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI