Újabb egy évre szerzett minősítést a Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

2021. július 27. 20:25

Egy feltételezett viharkár utáni vízkár felszámolása és faeltávolítás volt a feladat az önállóan beavatkozásra alkalmas Hosszúpereszteg Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete éves minősítő gyakorlatán július 24-én.

A gyakorlatot a Szajki-tavaknál tartották. A tűzoltóknak egy feltételezett helyzetet kellett megoldaniuk. Nagy esőt követően a Szajki-tavak úgynevezett ötös tavából a felgyülemlett csapadékvizet szivattyú segítségével kellett átemelni egy másik tóba. A munkálatot egy kidőlt fa is nehezítette, amit az egységnek először el kellett távolítania. A tűzoltók a szivattyúzást megelőzően motoros láncfűrész segítségével a kidőlt fát feldarabolták, majd eltávolították az útból, ezt követően megkezdődhetett a víz átemelése szivattyú segítségével. 

A gyakorlaton felmerült feladatokat az önkéntes tűzoltók magas szakmai tudás birtokában, szakszerűen hajtották végre, ezért a gyakorlat megfelelt minősítést kapott. Ennek birtokában az egyesület további egy évre szerezte meg az önállóan beavatkozásra alkalmas minősítést. 

Fotó: Hosszúpereszteg ÖTE