Bálázógép és lábon álló gabona is égett csütörtökön

2021. július 30. 11:00

Továbbra is gyakoriak a mezőgazdasági betakarítási munkálatok során keletkezett tűzesetek a megyében. Csütörtökön két alkalommal is ilyen mezőgazdasági tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket.

Bálázógép és fél hektáron a tarló égett  Nemeskeresztúr közelében csütörtökön délután. A sárvári hivatásos, sümegi önkormányzati és a jánosházi önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egységek több vízsugárral a tüzet körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzeset során a bálázógép kiégett. 

Tizenöt hektáron égett a lábon álló gabona, ami a mellette lévő energiafűre és tarlóra is átterjedt a 84-es főút mentén Karakó térségében csütörtökön délután. A sárvári, ajkai, pápai hivatásos tűzoltók mellett a helyszínre érkeztek a celldömölki önkormányzati és jánosházi és kamondi önkéntes tűzoltók is. Az egységek először megakadályozták, hogy a tűz a közeli erdőre is átterjedjen, majd több oldalról támadva eloltották a lángokat. A tűz oltását a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.