Pénteken összemérik erejüket a tűzoltók Bükfürdőn

2021. szeptember 01. 14:10

Két nap múlva kiderül, ki az ország legerősebb tűzoltója: szeptember 3-án elstartol ugyanis a TFA (Toughest Firefighter Alive), azaz az ország legerősebb tűzoltóinak versenye. A viadalt nemcsak azok az érdeklődők követhetik figyelemmel, akik ellátogatnak Bükfürdőn a termálfürdő melletti versenyhelyszínre, hanem a rendezvény online közvetítésen is elérhető lesz.

A reggel fél kilences megnyitót követően a hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók közül kikerülő női és férfi indulók nagyjából negyed tíztől két versenypályán mérkőznek meg. A Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya légzőkészülékben való teljesítését követően a második pályán erőnléti feladatok következnek, amelyeket súlyokkal kell – szintén időre – végrehajtaniuk a versenyzőknek. A részidők aztán összeadódnak és ezekből az eredményekből alakul ki, hogy ki teljesítette legjobban és leggyorsabban a pályákat, ki az ország legerősebb tűzoltója. 

A rendezvényre kilátogatókat kísérőprogramok is várják, a szervezők ugyanis a családoknak és gyermekeknek szánt programok mellett szakmai bemutatókkal és ingyeneses koncertekkel kedveskednek a látogatóknak. Este nyolc órától a Pannonia All Stars SKA Orchestra és az Ocho Macho szórakoztatja a vendégeket. 

Aki a versenyen nem tud részt venni, de nem szeretne lemaradni a legizgalmasabb pillanatokról, az az online közvetítésnek köszönhetően élőben nézheti végig a küzdelmet. 

A verseny rajtsorrendje is elkészült, az indulók a mellékelt dokumentum szerinti időpontban és pályán hajtják majd végre a feladatokat. 

 

Fotó: Illusztráció


Kapcsolódó dokumentumok:

TFA rajtlista (2021.09.01.)