Online szakmai nap a társasházakat érintő tűzvédelmi kérdésekről

2021. november 15.

„Társasházak napja” címmel tartanak online konzultációt a katasztrófavédelmi kirendeltségek 2021. november 24-26. között. A fórum célja, hogy a társasházak lakóközössége széleskörű tájékoztatást kapjon a lakóépületekben követendő tűzmegelőzési szabályokról, a társasházak hatósági ellenőrzéseinek tapasztalatairól.

Idén az online térben és telefonon keresztül tehetik fel kérdéseiket a társasházak képviselői vagy lakói azzal kapcsolatban, hogy milyen tűzmegelőzési szabályok vonatkoznak a lakókörnyezetükre, hogyan erősíthetik közvetlen környezetük biztonságát. A háromnapos fórumon a kirendeltségek nagy hangsúlyt fektetnek az Országos Tűzvédelmi Szabályzat előírásainak megismertetésére is.  

A rendezvénysorozat kiemelten foglalkozik a kémények használatára és a gázkészülékek felülvizsgálatára vonatkozó szabályokkal, a lakásokon belüli villamos berendezések felülvizsgálatának fontosságával, a tárolási szabályokkal, a napelemrendszerek megfelelő kivitelezésével, a kéményseprőipari tevékenységgel kapcsolatos tudnivalókkal és természetesen a helyi tapasztalatokkal, sajátosságokkal. 

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a fmbzonguryl.xx@xngirq.tbi.uh e-mail címen és a (+36-94) 513-200 telefonszámon, a Sárvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség a fneine.xx@xngirq.tbi.uh e-mail címen és a (+36-95) 521-170 telefonszámon, a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a xbezraq.xx@xngirq.tbi.uh e-mail címen és a (+36-94) 594-196 telefonszámon várja a témával kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket.