Tűzeset következtében vált lakhatatlanná a családi ház Vasváron

2021. december 31. 12:29

Három tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket az elmúlt huszonnégy órában.

Nagyfeszültségű trafóállomáson lévő kábelek, biztosítékok égtek Szombathelyen, a Kétrózsa közben csütörtökön délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Miután az áramszolgáltató szakemberei a feszültségmentesítést elvégezték az egységek egy porral oltó készülék segítségével az izzást megszüntették. 

Három szintes lakóépület pinceszintjén keletkezett tűz Váton, a Fő úton csütörtökön este. A sárvári hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. A tűzoltók a pincébe behatoltak, ahol nagy füstképződést tapasztaltak. A pincében bútorok, berendezési tárgyak égtek, mintegy harminc négyzetméteren. A tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megakadályozták, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően átszellőztették az épületrészt, majd hőkamerával átvizsgálták, de további izzást nem tapasztaltak. 

Kétszintes családi ház tetőszerkezetének meghosszabbítása alatt lévő garázsban lévő személyautó és a ház tetőszerkezete égett Vasváron, az Esze Tamás utcában pénteken hajnalban. A lakók a tűz észlelésekor elhagyták a lakóingatlant, majd segítséget kértek.  A körmendi, zalaegerszegi hivatásos, vasvári önkormányzati és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói érkeztek a tűzeset helyszínére. Az egységek három vízsugárral láttak neki a tűz eloltásának. Az oltással párhuzamosan a tetőtérből két darab propán-bután gázpalackot kihoztak, melyeket hőhatás nem ért. Az oltást követően a tűzoltók megbontották a tetőszerkezetet, hogy a még izzó részeket is el tudják oltani. A tűzeset következtében a ház lakhatatlanná vált, a lakók a szomszédoknál kerültek elhelyezésre. 

Fotó: Vasvár ÖTP