Három tűzeset a hét első napján

2022. február 08. 17:13

Két kéménytűzhöz és egy lakásban lévő robbanáshoz riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a tegnapi napon.

Kéménytűzhöz riasztották a celldömölki önkormányzati tűzoltókat Celldömölkre az Esze Tamás utcába hétfőn reggel. Az egység az égésterméket a kazánból eltávolította, ezzel az izzás megszűnt. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szakszerűtlen begyújtás miatt hasadt fel egy cserépkályha oldala egy szombathelyi lakásban, az Eötvös Lóránd utcában hétfőn délután. A szombathelyi hivatásos és a Vas megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzoltói vonultak a helyszínre. Az egységek kiérkezésekor lánggal égés nem volt tapasztalható, a lakás füsttel telítődött. A robbanás idején a lakásban ketten tartózkodtak, önerejükből elhagyták az ingatlant. A tűzoltók átszellőztették a lakást, átvizsgálták a szomszédos ingatlanokat is, de azokban statikai sérülést nem tapasztaltak. 

Kétlakásos családi ház alsó szintű lakásának vegyes tüzelésű kazánjának kéményében lerakódott égéstermék izzott Kőszegen, a Bajcsy-Zsilinszky utcában hétfőn az esti órákban. A füst a felső szinti lakásba áramlott vissza. A szombathelyi hivatásos és a kőszegi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek az égésterméket a kazánból eltávolították, ezzel az izzás megszűnt. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.