Bükön gyűlnek össze a tűzoltók május 28-án

2022. május 05. 15:44

A gyermeknapra rácsatlakozva közel ötszáz tűzoltó, ötven tűzoltó gépjárművel sorakozik majd fel Bükfürdőn a VII. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó keretében május 28-án. Ez a nap és helyszín szolgál majd otthonául a Vas megyei mentőcsoportok versenyének is.

Nem marad élmény nélkül az, aki a gyermeknap keretében Bükfürdőre látogat május utolsó szombatján, mely napon a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színes programokkal készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A már megszokott tűzoltó találkozót ugyanis idén Bükfürdőn rendezik meg, ahol hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltókkal találkozhatnak a Bükfürdő Thermal&Spa 3. parkolójába látogatók, a Vas megyei mentőcsoportok versenyének is szemtanúi lehetnek. A szervezők olajtüzes bemutatóval, szakmai bemutatókkal kedveskednek, ám a már hagyománynak számító és a gyermekek által várva várt kistűzoltó avatás sem marad el. A nemes cél érdekében a tűzoltók a Magyar Vöröskereszttel együttműködve véradásra buzdítják majd a rendezvényre kilátogatókat, ami a Fürdő épületében 10.00 órától 13.00 óráig kerül megtartásra. A programok között szerepel majd a 100 Folk Celsius zenekar koncertje is. A rendezvényt pedig a tűzoltó gépjárművek elvonulása zárja majd. 

Ha kíváncsi, hogy a Vas megyei tűzoltók milyen gépjárművekkel szolgálják a megye tűzvédelmét, a káresetéknél milyen eszközökkel avatkoznak be, hogyan szabadítanak ki egy beszorult embert az autóból és hogyan mentenek magasban rekedt embert, akkor látogasson el Bükfürdőre a 09.00 órától 15.00 óráig tartó rendezvényre, hogy egy nem mindennapi élménynek legyen szem és fültanúja. 

Fotó: Plakát: Fehér Imre