Hódot mentettek a sűrű iszapból a szombathelyi tűzoltók

2022. május 23. 17:55

Három műszaki mentésnél volt szükség a Vas megyei tűzoltók segítségére a hétvégén.

Sétálás közben vették észre a járókelők, hogy a szombathelyi Gyöngyös-patak zsilip rendszerénél lévő akna iszapjába egy vaddisznó rekedt pénteken délután. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kiérkezésekor nyilvánvalóvá vált, hogy a bajbajutott állat egy hód. Az egység deszkát támasztott az aknába, majd mentőeszközök segítségével a partra segítették a rémült állatot. A tűzoltók vászonvödörbe vizet öntöttek az iszaptól szinte mozogni sem tudó hódra, majd háti puttonyfecskendő segítségével vizet spricceltek rá, hogy megtisztítsák, ezt követően visszaengedték a patakba. 

Öles faág veszélyeztette a közút forgalmát Narda közelében szombaton délután. A szombathelyi hivatásos és a felsőcsatári önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. 

Elhagyta az úttestet, majd a Rába folyóba hajtott egy személyautó Szakonyfalunál vasárnap hajnalban. A gépjárművet a rendőrég járőrei észlelték. Az autóban és annak környezetében nem tartózkodott senki. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos, valamint a Szakonyfalui és az alsószölnöki önkéntes tűzoltók csörlő segítségével az úttestre segítették a járművet. 

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság