Az új kormánymegbízottat köszöntötték

2022. június 23. 09:00

Június 22-én a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya köszöntötte az újonnan kinevezett Vas megyei kormánymegbízottat.

Az új kormánymegbízottat köszöntötték

Vámos Zoltán június 20-án tett esküt és vette át kinevezési okmányait Budapesten, ahol Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke őt nevezte ki a Vas Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottá.

Ez alkalomból Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, megbízott igazgatóhelyettes, valamint Horváth Zoltán tűzoltó ezredes, gazdasági igazgatóhelyettes munkamegbeszélés keretében köszöntötte az új Vas megyei kormánymegbízottat és Dr. Baán Mihály alezredes urat a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkárt az igazgatóságon. 

Az igazgató gratulált a kinevezéshez és a korábbiakhoz hasonló, szoros és eredményes együttműködésben bízva reményét fejezte ki, hogy ez a hatékony együttműködés a megye biztonságának és a lakosság védelmének fókuszba helyezésével – mind a védelmi igazgatás területén, mind a hatósági munkában, mind pedig a megye lakosságát érintő egyéb közös ügyekben – a jövőben is fennmarad. 

A tábornok, úgy is, mint a Vas Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese, részletes tájékoztatást adott a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet komplex feladatrendszeréről, azon belül is a megyei igazgatóság szakterületi eredményeiről, az előző évek tendenciáiról, az integrált,- és az ötmegyés vízügyi hatósági munkáról, valamint a védelmi bizottsággal közösen szervezett gyakorlatokról, felkészítésekről.

A szakmai egyeztetés zárásaként a vezetők kifejezték abbéli szándékukat, hogy az elmúlt időszaki eredményekre alapozva közösen tovább tudják fejleszteni a megye reagálóképességét.

Fotó: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. fhdgy., Vas MKI