Magasfeszültségű vezeték gyújtotta meg a száraz avart Kamondnál

2022. augusztus 15. 11:10

Hat, többségében szabadtéren keletkezett tűzesethez riasztották a Vas megyei tűzoltó egységeket a hétvégén.

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű Szőce településen az Arany János utcában pénteken délután. A körmendi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották. 

Vágányok között égett a száraz fű a vépi vasútállomás közelében pénteken a kora esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzeset helyszínére. Az egység puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltotta. 

Raktárépület udvarában égettek papírhulladékot Szombathelyen, a Szent István király utcában szombaton reggel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat.  

Leszakadt magasfeszültségű vezeték gyújtotta meg a száraz aljnövényzetet Kamond közelében szombaton délután. A celldömölki önkormányzati, kamondi és jánosházi önkéntes tűzoltók kiérkezésekor a terület fél hektáron égett. Az áramszolgáltató szakemberek áramtalanítottak, az egységek pedig két vízsugárral és több kéziszerszámmal akadályozták meg a tűz továbbterjedését majd eloltották a lángokat. 

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű egy töltésoldalon Répcelak és Nick között vasárnap hajnalban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók vízsugarak és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották.

Tíz négyzetméteren égett a háztartási hulladék egy elhagyatott területen Csehimindszenten, a Petőfi Sándor utcában vasárnap este. A vasvári önkormányzati tűzoltók kiérkezésekor a környéken lakók a tűz oltását már megkezdték. Az egység egy vízsugárral az izzást megszüntette.

Fotó: Répcelak ÖTP