Erkélyről kért segítséget a lakásból kizárt édesanya Szombathelyen

2022. november 24. 12:37

Három műszaki mentéshez, köztük balesethez, ajtónyitáshoz és kidőlt fa eltávolításához riasztották a Vas megyei tűzoltókat szerdán és csütörtökön hajnalban. 

Kizárta a társasház harmadik emeletének erkélyére az édesanyját tegnap délután egy kétéves kislány Szombathelyen, a Kenyérvíz utcában. A kétségbeesett szülő telefonon kért segítséget. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létrát támasztottak a ház falához, feljutottak az erkélyre, ahol az ablakot betörve jutottak be az ingatlanba. Az édesanyának és a lakásban maradt kislánynak az ijedtségen kívül nem esett nagyobb bántódása.

Parkoló autókra dőlt egy tizenöt méter magas fa Sárváron, a Deák Ferenc utcában szerda reggel. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével feldarabolták a fát, és eltávolították a kocsikról.

Kanyarodást követően csúszott az árokba egy platós kisteherautó csütörtök hajnalban Beleden, a Füzes utcában. A gépjármű hátsó tengelye fennakadt egy beton hídpilléren, a kisteherautó nem tudott onnan elmozdulni. A répcelaki önkormányzati tűzoltók emelőpárna és csörlő segítségével kiszabadították szorult helyzetéből a járművet, amely ezt követően folytatni tudta az útját. 

Fotó: Illusztráció