Köszönjük, hogy önkéntesen is hűek vagytok egy hivatáshoz

2022. december 05. 16:39

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság köszönetét fejezi ki mindazoknak az önkormányzati, önkéntes tűzoltóknak, mentőcsoport tagoknak, karitatív szervezeteknek és azoknak a polgárőröknek, akik önként, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat és segítik a hivatásos tűzoltókat az egyes beavatkozások alkalmával. 

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba az önkéntesek nemzeti napjának megtartását, amelyet minden év december 5-én tartanak. A világon közel egymilliárd, Európában pedig 115 millió 900 ezer felnőtt dolgozik önkéntesként. A világnap célja az, hogy felhívja az önkéntesség stratégiailag is pozitív hatásaira is a figyelmet. 

A katasztrófavédelem ezen a napon azokat a tűzoltókat, mentőcsoport tagokat ünnepli, akik önkéntesen, azért mert segíteni szeretnének, teszik ezt meg mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Köszönjük annak a 83 önkéntes tűzoltó egyesületnek, öt önkormányzati tűzoltó-parancsnokságnak, a karitatív szervezeteknek, polgárőröknek és azoknak a mentőcsoport tagoknak,- legyenek azok megyeiek, járásiak, településiek-, akik Vas megye közbiztonságához hozzájárulnak az év minden napján. 

Isten áldjon benneteket, köszönjük a szolgálatotokat!

Fotó: Illusztráció