Együttműködés köttetett az Országos Mentőszolgálat Nyugat- Dunántúli Regionális Mentőszervezete és igazgatóságunk között

2022. december 05. 16:40

Több mint két évtizedes együttműködési megállapodás megújítására került sor a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet között december 5-én. 

A két szervezet között még 2001. évben került sor az együttműködés megkötésére. Tekintve a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szervezeti struktúrájának változására és az azóta jelentkező újabb feladatokra szükség mutatkozott az együttműködés megújítására. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, igazgató és Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, igazgatóhelyettes fogadta Dr. Rosta Máté Tivadart, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet igazgatóját és Köcse Tamást, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető mentőtisztjét. 

Nincs olyan esemény, legyen az közúti baleset, műszaki mentés, ahol ne találkozna tűzoltó és a mentő. A szervezetek összehangolt tevékenysége nem vitatott az egyes beavatkozások alkalmával. A két társzerv azonban nem csak a káresemények helyszínén, hanem gyakorlatok és oktatások alkalmával is találkozik egymással. Tették azt az elmúlt héten is, ahol a körmendi mentőállomás szakemberei oktatták az elsősegélynyújtás alapismereteiből a helyi tűzoltókat. Az együttműködés aláírását megelőzően a felek elmondták, hogy a megállapodás alkalmával ki-milyen vállalást tett.  

A megállapodást Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Dr. Rosta Máté Tivadar, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet igazgatóját írták alá. Az együttműködés megköttetését követően a katasztrófavédelmi kirendeltségvezetői és hivatásos tűzoltóparancsnoki havi értekezlet keretében Dr. Rosta Máté Tivadar, regionális igazgató tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat szervezeti felépítéséről, a Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet munkájáról. 

Fotó: Balogh Eszter tű.főhadnagy./Vas MKI