Két tűzeset csütörtökön

2022. december 23. 11:09

A szombathelyi helyszínre a szombathelyi hivatásos, a celldömölki eseményhez pedig a celldömölki önkormányzati és a Kráter önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltóit riasztották. 

Megsérült a szombathelyi Fő téren felállított karácsonyi dekoráció, elektromos vezetéke tegnap este. A kábel füstölni kezdett. A városi hivatásos tűzoltók részben áramtalanították a vezetéket, ezzel a füstölés megszűnt.

Családi ház pincéjében felhalmozott hulladék égett Celldömölkön, a Rákóczi utcában csütörtökön este. A sárvári hivatásos, a helyi önkormányzati és a Kráter önkéntes tűzoltó egyesület tűzoltói az épület áramtalanítását követően légzőkészülékben behatoltak a pincébe, majd eloltották a lángokat. A tűzoltók ezt követően hőkamera segítségével átvizsgálták az épületrészt, de további izzást nem tapasztaltak. Az egységek egy nagy teljesítményű ventilátor segítségével átszellőztették a füsttel teli pincét. A tüzet vélhetően a vegyes tüzelésű kazánból kipattanó szikra okozhatta. A tűzeset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Fotó: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP, Kocsis Péter/Celldömölk ÖTP