Csaknem száz viharkárt számoltak fel a vasi tűzoltók szombaton

2023. február 04. 20:13

Szombaton a reggeli órákban az ország nyugati régióiba, így Vas vármegyébe is megérkezett a viharos erejű szél. A közel száz kilométer per órás széllökések következtében a Vas vármegyei hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóknak összesen 98 kárhelyszínen volt szükség a segítségére.

Többségében kidőlt fák, leszakadt faágak jelentettek gondot, villanyvezetékek szakadtak le, villanyoszlopok dőltek ki, de az erős szél az épületekben is kárt tett. A tűzoltók kárhelyszínről, kárhelyszínre jártak és folyamatosan dolgoztak a károk felszámolásán. Kőszegen családi házra, Uraiújfalu településen pedig villanyvezetékre dőlt egy nagy fa, ami ennek következtében le is szakadt. Szombathelyen, a Kötő utcában egy ház tűzfala dőlt ki. Körmenden, a Tilalmasi utcában kéményt bontott a viharos szél, Vasváron a Vasvári Pál utcában vakolat omlott az ott parkoló személyautóra. Nicken, a Jázmin utcába tövestül fordult ki egy fa, Celldömölkön a Kőtörő utcában családi ház lemezfedelét szabta le a szél. Répcelakon a tűzoltók a helyi katolikus templomnál nyújtottak segítséget, ahol a tetőszerkezetet rongálta meg a vihar, Sárváron a Hunyadi János utcában pedig parkoló autókra dőlt fát távolítottak el az egységek. 

Vas vármegye területén a következő órákban is erős széllel kell számolni. Aki teheti, maradjon otthon a riasztással érintett területen. Ahol akadozik az áramellátás, tanácsos nem lemeríteni a mobiltelefont, hogy baj esetén segítséget lehessen hívni. Akinek halaszthatatlan teendője van, indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, mert sok út le van zárva a kidőlt fák miatt.

Ha bárki bajba jutott embert, veszélyes helyzetet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

 

Fotó: Sárvár HTP, Horváth Gábor/Kőszeg ÖTP, Könye Gábor/ Őriszentpéter ÖTE, Szanyi Attila/Ják ÖTE, Szombathely HTP