Balesetekkel indult a hét Vas vármegyében

2023. február 21. 13:50

Három balesethez riasztották a körmendi és s szentgotthárdi hivatásos tűzoltókat a tegnapi napon.

Megcsúszott az úton, az út melletti domboldalnak csapódott, majd a tetejére borulva állt meg egy autó tegnap reggel Iváncon, a Kossuth Lajos utcában. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították, kerekeire állították a kocsit, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Elhagyta az úttestet, majd egy három méter mély patakba hajtott egy autó hétfőn reggel Szentgotthárdon, a Zsidai utcában. A patakban negyven centiméter magasan állt a víz. A sofőr a helyzetéből adódóan nem tudta elhagyni a járművet. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók az autó ajtajának lefeszítését követően a mentőkkel közösen kiemelték a sofőrt, azután felvitték a patakparton. A tűzoltók az autó eltávolításához motoros láncfűrésszel távolították el a parton lévő bokrokat.

Áthajtott az árkon, majd a meredek domboldalon állt meg egy személykocsi tegnap délelőtt Szentgotthárdon, az Apátistvánfalvai úton. Az autó helyzete ingatag volt, ezért a kocsit sem a sofőr, sem utasa nem merte elhagyni. A helyszínre elsőként a rendőrök érkeztek meg, ők stabilizálták a járművet. A körmendi és a szentgotthárdi hivatásos tűzoltók kimentették az autóba rekedt embereket, azután a kocsit biztonságosan lejuttatták a meredek domboldalról.

Fotó: Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság